Monday, January 15, 2007

Lassan, de biztosan

„Nem érdemes vele foglalkozni, ezzel tele lesz a magyar média” – gondoltam magamban még múlt hét csütörtökén, amikor láttam a BBC magyar vonatkozású hírét. Tévedtem. A hétvégén sem tűnt fel senkinek a két magyar fiatal lecsukása. Csak most, hétfőn (kora reggel), adtak róla a hírt az internetes hírportálok (inforadio.hu, ma.hu, a leggyorsabb az index.hu és az origo.hu volt: vasárnap este) mind az MTI-re hivatkozva. Az MTI, pedig a Financial Times of London-ra. Ráadásul azt állítva, hogy szombaton ítélték el a kerítéssel foglakozó magyar párt. A magyar nyelvű oldalak, - akárcsak az MTI – nem nevezi meg az elítélteket, pedig a BBC múlt csütörtöki jelentése még a képüket is közli. Szóval, ami kimaradt a magyar változat(ok)ból:

Börtönbüntetésre ítéltek egy magyar párt, miután elismerték, hogy nőket hoztak Nagy-Britanniába, hogy prostituáltakként dolgozzanak. Borcsok (Börcsök) Andrea Kingát (28) és Makai Attilát (22) a birminghami Cuddles masszásszalonban tartott razzia során fogták el.

A bíróságon kihallgatott nők (prostituáltak) elmondták, hogy Börcsöknek, akit Lilly néven ismertek, e-mail-en küldték el személyi adataikat, majd azt az utasítást kapták, hogy vegyenek egy egyirányú jegyet Londonba, ahol már vár rájuk Makai, aki stricikhez továbbítja őket. Az ügyész szerint egy-egy lányért Makai háromezer fontot kapott.

Börcsök védője szerint kliense nem tudta, hogy a prostitúcióra küldi a lányokat, ő abban a hiszemben volt, hogy „escort” (kisérő), „társalkodó” szerviznek ajánlja a magyar lányokat.
Makai pedig azzal védekezett, hogy ő csak fogadta a reptéren a lányokat.

Nicholas Webb bíró viszont szervezetbűnözésnek, előre megfontolt és szándékos bűnszövetségnek minősítette a magyar pár tevékenységét, ráadásul mindezt honfitársaik ellen külföldön követték el.

Börcsök 28 hónap, Makai pedig 40 hónap börtönbüntetést kapott.





Makai Attila, Börcsök Andrea Kinga Photo: BBC

0 Comments:

Post a Comment

<< Home