Tuesday, January 02, 2007

A nyomozás folytatódik

Sydney-ben eltemették a rejtélyes gyilkosság áldozatául esett magyar származású Holocaust túlélőt. A jelentések szerint az izraelita vallás szerinti szertatáson részt vett Izrael állam épp Ausztráliában tartózkodó főrabbija is. A mintegy 80 fős gyászoló többsége – Katherine Schweitzerhez hasonlóan - Magyarországról származó, egykori Holocaust túlélő volt. Schweitzer asszony 1925-ben Golden Katalin néven látta meg a napvilágot Budapesten.

A gyilkossággal kapcsolatban felkért „motiváció” szakértő (profiler) szerint a tettest nagyvalószínűséggel az idős asszony ismerősi körében kell keresni. Pontosabban azok között, akik ismerték, és tudták, hogy nagy vagyonnal rendelkezik. A szakértő szerint az elkövető olyan valaki lehet, aki anyagi gondokkal küzdködik és pénzt akart az asszonytól. Ugyanis az ajtón nem láthatók erőszakos behatolás nyomai. Feltehetőleg ismerték egymást. De nem lehet kizárni az „egyszerű” gyilkosság elméletét sem, mert a 81 éves áldozat influenzával feküdt otthon és várta háziorvosa érkezését.

A jelentések szerint Katherine Schweitzer végrendeletében több millió dolláros vagyonát a helyi hitközségre és egy magyarországi rokonára hagyta.

Előzmények



0 Comments:

Post a Comment

<< Home