Monday, January 01, 2007

A szerencsés áldozat

Hála az angol nyelvű thai médiának – no és az Internetnek – beazonosítható a szilveszteri robbantás még mindig kórházban fekvő magyar sérültje. A bangkokpost.com szerint valamennyi külföldi sérültet a helyi BM kórházban (Police General Hospital) kezeltek. A két brit, három szerb és egy magyar közül már csak ketten vannak kórházban, a szemsérüléses, 34 éves szerb Jovan Stoganovic és a 35 éves magyar Kovács Marianna, akit átszállítottak a Bumrungrad Kórházba.

A bangkoki független napilap, The Nation, internetes mutációjából megtudható, hogy Kovács Mariannát a Bumrungrad Kórházban meglátogatta Suvit Yodmani idegenforgalmi és sportminiszter. A lap szerint a súlyos sérülést szenvedett magyar turista állapota nem annyira rossz, mint azt az első jelentések közölték. A szerencsétlenül járt magyarnak nem kellett a lábát amputálni. Ezt a sovány vigaszt azért volt fontos közzétenni, mert a miniszter feladata világszerte eloszlatni azt a bizalmatlanságot (és bevételkiesést), amit a szilveszteri éjjeli pokolgépes merényletsorozat a thai idegenforgalomnak okozhat.

Különben a Bumrungrad Kórház Ázsia legnagyobb és legjobban felszerelt nemzetközi (US standardnak megfelelő) magánklinikája.



.
A Belfast Teleghaph közli mind a hat külföldi sérült nevét és életkorát.

Jovan Stoganovic, 28, Serbia
Vera Sckulic, age uncertain, Serbia
Alister Graham, 48, United Kingdom
Paul Heewit, 55, United Kingdom
Mariann Kovacs, 35, Hungary
Linga Fountain, 55, United States



.
Megtaláltam az első jelentést az Interneten a sérültek neveivel. Pontosabban, a Belfast Telegraph cikkét, mely eredetileg az AP-től származik, és már - helyi idő szerint - 2006. dec. 31-én megjelent a világhálón a Jerusalem Post jóvoltából.


1 Comments:

At 6:43 AM, Anonymous Anonymous said...

I can't read Hungarian but thank you very much for the link to BKKPages.com. I hope your New Year wasn't ruined by the explosions two days ago.

Best Regards, Happy New Year & thanks again,
Jon / BKKPages.com

 

Post a Comment

<< Home