Tuesday, September 20, 2005

Kis magyar kekeckedés

Ez felettébb érdekes!
Szeptember 08-án írtam, hogy más a neve a bolgár hírügynökség jelentésében szereplő magyar nagykövetnek (Faller Jenő), mint ami a külügy honlapján szerepel (Kolozsi Béla). A Magyar Rádió aznapi (szept.08) adásában Kolozsi Béla szófiai magyar nagykövet beszélt a bulgáriai áradásokról, miközben a bolgár hírügynökség szeptember 09-i, azaz másnapi hírében (már múlt időben!) jelenti, hogy Faller Jenő nagykövet írta alá a bulgáriai áradások megsegítésére küldött 81 ezer euró adományról szóló megállapodást.


Most került a kezembe a Magyar Közlöny szeptember 02.-i, pénteki 119. száma, amiben jó néhány külügyi vezetőcsere szerepel, többek között, Kolozsi Béla visszahívása, és Faller Jenő kinevezése rendkívüli és meghatalmazott szófiai magyar nagykövetnek.

Jogszabály:
126/2005. (IX. 2.) KE határozat
dr. Kolozsi Béla rendkívüli és meghatalmazott nagykövet megbízás alóli felmentéséről
Megjelent:
MK 2005/119. (IX. 2.)

Jogszabály:
134/2005. (IX. 2.) KE határozat
dr. Faller Jenő rendkívüli és meghatalmazott nagyköveti kinevezéséről és megbízásáról
Megjelent:
MK 2005/119. (IX. 2.)

Ez azért is felettébb érdekes, mert ezek szerint a Magyar Rádió még nem tudta, hogy ki a szófiai magyar nagykövet, vagy Kolozsi Béla elfelejtette jelezni? (habár ez utóbbit kétlem!) Mégis úgy tűnik valami “suba alatti vezércsel” van emögött, hiszen Faller Jenő kinevezését még egy fél éve sincs, hogy az ellenzék kifogásolta, és ellenezte. (lásd Népszabadság 2005. április 13)
A külügy honlapján már különben, most már Faller Jenő neve szerepel, Kolozsi Béla helyett.
A Népszabadság cikkét olvasva, felvetődik a kérdést: Hogyan is van ez?


Különben a külügy honlapján, főoldalán sehol sincs utalás a külképviseletek vezetésében történt változásokra, ami a Magyar Közlönyben már szeptember 02 óta olvasható!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home