Thursday, September 08, 2005

Ami a nevek mögött van

Vicces, találós kérdésnek szántam az alábbi három nevet, amelyet egy angol nyelvű bolgár hírportálon találtam. A hír arról szól, hogy a bolgár miniszterelnök helyettes, aki egyben a katasztrófaelhárítási miniszter is, hamarosan aláír egy megállapodást, melynek értelmében Magyarország kb. 81.000 euró adományt ad az árvíz sújtotta bolgár területeknek. Az aláírási ünnepségen a következő személyek vesznek részt

Vajon kik ők (magyarul)?

Hungarian Ambassador to Bulgaria Yenyu Foller
The Hungarian Consul to Bulgaria, Bella Gardosh
Hungarian Military Attaché to Bulgaria Ondor Benkyu

A logika azt diktálta, hogy megnézzem a külügy honlapját
Legnagyobb meglepetésemre ott csak a nagykövet nevét találtam meg, de az dr. Kolozsi Béla. Hamar kiderült, hogy valóban ő a szófiai magyar nagykövet, hiszen a Magyar Rádió mai (szept. 08) adásában is szerepelt, még pedig a bulgáriai áradásokkal kapcsolatban.
„……kilépett a medréből a Marica folyó…(...)..Kolozsi Béla szófiai magyar nagykövet arról tájékoztatta a távirati irodát....."
2005. szeptember 8., csütörtök

De, akkor milyen beosztása van, lehet Faller Jenőnek? Feltételeztem, hogy helyettes, vagy „ügyvivő”. Aztán hamar kiderült, hogy „zűrös” fickó.

".......A külügyi bizottság fideszes tagjai egy héttel ezelőtt a szófiai magyar misszió vezetésére felkért Faller Jenő esetében is azzal indokolták "nem" szavazatukat, hogy "egy szocialista nagyvállalkozónak nem kell feltétlenül nagykövetté válnia". Faller Jenő többek között a Vértes Energia Befektetési és Fejlesztő Kft. tulajdonosa, Kapolyi László MSZP-s parlamenti képviselő, volt ipari miniszterrel együtt. ......" Népszabadság
2005. április 13.

Érdekes, mégis ott van Szófiában! *
Gárdos Béla konzulról nem sokat tudott a keresőprogram
Benkő Andorról pedig, hogy pozsonyi katonai attasé volt a 2002-ben

"....A Magyar Köztársaság pozsonyi nagykövetségének képviseletében az ünnepséget megtisztelte jelenlétével Benkő Andor, alezredes, katonai attasé és felesége...." Putnok, 2002. március 15.

Tehát, a helyes megfejtés (beosztások nélkül)

Yenyu Foller Faller Jenő
Bella Gardosh Gárdos Béla
Ondor Benkyu Benkő Andor




* Nem értem, egy másik bolgár hírügynökség, hírportál is azt írja mai (09.09.) dátummal, hogy Faller Jenő a nagykövet. Nem helyettes, nem ügyvivő stb. hanem nagykövet. Sőt, egy képet is közöl a frissített web-oldal, az aláírás egyértelmű, vajon a képen látható férfi személye is? (milyen kár, hogy külügy honlapján nem tüntetik fel a nagykövetek képeit)



Aztán a Szerencsejáték Rt, Igazgatóság angol nyelvű web-oldalán is feltűnik Dr. Jenő Faller neve, mint igazgatósági tag. Azt hittem régi oldalra találtam, de nem a legfrissebb magyar oldalon is szerepel. Vagy csak névrokonság?

1 Comments:

At 12:30 PM, Anonymous Anonymous said...

jé, télleg. a Kolozsi tanár úr a bolgár nagykövet. nem gondoltam, h még mindig.

 

Post a Comment

<< Home