Monday, September 05, 2005

Hiábavaló .......

…....fölösleges időpocsékolásnak tartja ennyi év után a melbourne-i Polgár Lajos elítélését az ugyancsak melbourne-i Fürst András – olvasható a Herald Sun helyi kiadásában.

Ugyanakkor a nyilasterrort Budapesten átélő Fürst, Polgár Lajos háborús (bűn)tetteinek kivizsgálása mellett van. Polgár múltját egy helyi (melbourne-i) magyar nyelvű újság cikke alapján hozta elő és fel a canberrai parlamentben Michael Danby munkáspárti képviselő, az ausztrál képviselőház egyetlen zsidó származású tagja. Danby képviselő Polgár múltjának kivizsgálását kérte, tekintettel a Nyilaskeresztes Párt-ban betöltött szerepére 1944-ben és 1945-ben. A canberra-i magyar nagykövetség tegnap közölte, hogy Danby levelét megkapták és továbbították a budapesti külügyminisztériumnak.

Polgár azt állítja, hogy semmi rosszat nem tett, és a pártvezetők nem szankcionálták az egyes párttagok cselekedeteit, tetteit. Polgár fia – Lou – közölte, hogy a parlamenti képviselőkhöz fordul, és segítségüket kéri, hogy rábírják Danby képviselőt javaslata visszavonására. „Az öregfiú semmi rosszat nem tett” – jelentette ki Polgár fia, és megjegyezte, hogy családja jogi útra kívánja terelni a dolgot rágalmazás, becsületsértés, rossz hírbe keverés címén.

A 78 éves, izraelita vallású Füst elmondta, hogy teenager volt 1944-ben és látta, hogy a nyilaskeresztesek zsidók és katonaszökevények után kutattak Budapesten. Füst azt is elmondta, hogy hullákat látott a Dunában. „Gyilkoltak baloldalit, jobboldalit és középpártit, - mániájuk volt az emberölés.”

0 Comments:

Post a Comment

<< Home