Monday, September 05, 2005

Van mit tanulni .....

Ha bárki (ausztrál – állampolgár) úgy érzi, hogy a kormány/állam magára hagyta, akkor azt én nagyon sajnálom” **– mondta John Howard ausztrál miniszterelnök a parlamentben, mivel azt beszélik, hogy a Katrina hurrikán után New Orleansban rekedtek állítólag mérgesek, hogy nem kaptak segítséget kormányuktól/államuktól/hazájuktól. A miniszterelnök ezért kért minden ausztrál állampolgártól bocsánatot, akik azt hiszik, hogy hazájuk bármilyen mulasztást követett volna el.
Jó néhány ausztrál család szerint az ausztrál hatóságok nem megfelelően kezelték ügyüket, amikor hozzátartozóik után érdeklődtek.


Közben egy hölgy, akinek a bátyja és társai a Superdome-ban vészelték át a hurrikán utáni napokat, azt mondja, hogy testvére Bud, soha sem fogja tudni túltenni magát azon, amit ott látott.

Hihetetlen, hogy az emberi természet hogy megtud változni ilyen helyzetben. Be voltak zárva ebbe a pokoltornácába, ahol nem volt se villany, se víz, se (friss) levegő és minden úszott a szennyben, az ürülékben, és az emberek úgy viselkedtek, hogy azt elképzelni nem lehet.” – adta vissza bátyja szavait az ausztrál hölgy.


Megjegyzés

Nem tudom, hogy magyar került hasonló szituációba, mint néhány ausztrál. Nem hallottam egyetlenegy beszámolót “túlélők”-től. Nem találok semmi nyomot, jelet a külügy honlapján. Továbbra is a jobb alsó sarokban a Válságkezelő Központ “Jelenleg készenléti állapotban” – olvasható. Az az érzésem, hogy mind a média, mind az ország vezetői tanulhatnának az ausztráloktól.

És a budapesti US nagykövetségtől is !


** "If any Australian feels the Government let them down I regret that," Mr Howard said.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home