Sunday, March 26, 2006

Búcsú a 'G'-től



A "Dzsi" (G) a „Játékok” (Games), a Melbourne-ben vasárnap este véget ért Nemzetközösségi Játékok, az egykori brit gyarmatok olimpiájának helyi röviditése. Nem sokat írt róla a magyar média. Az éremtáblázatot magasan nyerték az ausztrálok. Szinte mindenben dobogósok lettek! Valóságos csoda. Jó bemelegítő volt a pekingi Olimpiára. Well done!

Fair Dinkum! C'Mon, Aussie C'Mon……

.

Megjegyzés

Az éremtáblázatban gyönyörködés közben találtam egy "kakukktojást": Mozambique-ot, mely soha sem volt brit, - többszáz évig portugál (gyarmat) volt. Kis kutakodás után rátaláltam a megoldásra. Amikor Dél-Afrikát (ismét) felvették a Commonwealth-be, akkor a szomszédos Mozambique-ot is felvételre javasolták a környező államok - egykori brit gyarmatok. A "nagytanács" végül úgy döntött, hogy - nem csinálva ezzel precedens ! - 1995-ben felvette tagjai közé.

3 Comments:

At 10:26 AM, Anonymous Anonymous said...

Pekingben sűrűbb lesz a mezőny... Ezzel együtt elismerés illeti az ausztrál csapat teljesítményét.

 
At 11:17 AM, Blogger Pocakos said...

Kösz! ;-)
Bevallom, azt hittem a lengyel-ukrán témához fogsz hozzászólni. Gratulálok a "vasútas" sikeredhez. Sajnos blogodhoz nem tartozik comment(s).

 
At 1:57 PM, Anonymous Anonymous said...

A lengyel-ukrán témához nem tudtam hozzászólni. Te kellő alapossággal kivesézted a témát...

Kösz a gratulációt.

A kommentek hiányáról annyit, hogy "második nekifutásra" a hozzászólás-spammerek elleni küzdelem egy drasztikus változata mellett döntöttem. :-)

 

Post a Comment

<< Home