Friday, March 24, 2006

Amikor a Pravdából kell megtudni......

Meglehetősen ellentmondó hírek jelentek meg a magyar sajtóban Kaczynski lengyel államfő egynapos magyarországi látogatásáról. A jobboldali sajtó Orbán pártelnökkel történt megbeszélését hangsúlyozta, miközben Gyurcsány miniszterelnököt elmarasztalta, mondván a kormányfő „letagadta magát”. A baloldali sajtó Kaczynski korábbi kijelentéseire emlékeztetett és nem felejtette megemlíteni, hogy vagy húsz polgár- és emberjogi aktivista – erős rendőri készültség mellett tüntetett a látogatás ellen.

Hogy valójában mi történt március 24-én Budapesten, azt az orosz Pravda internetes kiadásából tudhatjuk meg.


".......A lengyel államelnök pénteken egynapos látogatást tesz Magyarországon, ahol napirendjén aktuális témák és a lengyel-magyar történelmi barátság megünneplése lesz.

Találkozni fog Sólyom László államelnökkel és a fő ellenzéki párt, a Fidesz vezetőjével, Orbán Viktorral.


A megbeszélések tárgya lesz többek között az EU alkotmány, az energiabiztosítás és a regionális együttműködés.

Délután Kaczynski és Sólyom a nyugat-magyarországi Győrbe utazik, ahol felavatnak egy emlékművet, amely a két nemzet többévszázados barátságának állít emléket.

Kaczynski nem fog találkozni Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel, mivel az pénteken Brüsszelben lesz – jelentette a kormányfő sajtóirodája.
....."


.
Mindez – moszkvai idő szerint – már a látogatás előtt olvasható volt a Pravda internetes oldalán.

.

.

Fejlemények

1 Comments:

At 12:05 PM, Anonymous Anonymous said...

Némi árnyalás: Gyurcsány péntek délután Budapesten találkozott Tariceanu román miniszterelnökkel; a hét végén a KDNP-kongresszusra (és Orbánhoz)idejön Jaroslaw Kaczynski is.
Plusz e percben hallottam a Kossuth rádióban: Szili Katalin se találkozott a lengyel elnökkel, mert "későn érkezett a megkeresés".

 

Post a Comment

<< Home