Sunday, September 25, 2005

Ki nevet a végén ?

Miközben a magyar média annak örül, hogy Lothar Matthäus nemet mondott a görögöknek, a német sajtóban újabb hírek, pletykák láttak napvilágot. Németországban ugyanis még mindig keresik a jövő évi világbajnokságra készülő válogatott edzőjét, azaz a szövetségi kapitányt. Tegnap (szombaton) a Bayern München elnöke Karl-Heinz Rummenigge azt nyilatkozta, hogy szerinte erre a posztra a legmegfelelőbb ember ("a legjobb megoldás") Lothar Matthäus lenne a jelenlegi edző, Jürgen Klinsmann, utódja.

A német sport-hírportál (Sport1), pedig a német sport tévére (DSF) hivatkozva arról számol be, hogy a Bayer Leverkusen (is) edzőt keres. Rudi Völler, aki ideiglenesen látja el az edzői feladatot, azt mondta, hogy „meglepetés lehet az új edző személye”, de ezt legkorábban – talán – jövő hétvégén tudhatjuk meg. A hírportál úgy tudja, hogy komoly tárgyalások folynak erről Morten Olsen-nel és a görögöket kikosarazó Lothar Matthäus-szal.

Apropó, Matthäus. A magyar média szinte kivétel nélkül az MTI jelentését
hozta le, aminek első kiadásából kimaradt a német nyelvterületen mindenhol megjelent hír, miszerint a görögök igen csak mérgesek Matthäus-ra, mivel a szerződése tényleg csak aláírásra várt, és a repülőjegyét is már megvették. A PAOK elnöke, Giannis Goumenos, azt ígérte, hogy nyilvánosságra fogják hozni a megállapodás teljes szövegét. Ezt a magyar hírportálok később pótolták, lásd hvg. Az MTI jelentéstől csak egyedül a Sport Fórum hírportál tért el, mely a Nemzeti Sport-ra hivatkozva közli, hogy az MLSZ valószínűleg már „megsúgta” Matthäus-nak, hogy szerződéshosszabbítás lesz, amiről hivatalosan csak október 13-án döntenek. Ha mégsem lesz hosszabbítás, akkor, mint látható, a 150-szeres német válogatott csatárnak nem lesznek "elhelyezkedési gondjai".

0 Comments:

Post a Comment

<< Home