Thursday, September 22, 2005

Az asszony kezében Matthäus sorsa

A PAOK Saloniki elnöke, Giannis Goumenos, kedden már a görög rádióban is bejelentette, és ezzel megerősítette, hogy a csapat edzője Lothar Matthäus lesz. A két évre szóló szerződést jövő hétfőn fogják aláírni. A hétvégét Matthäus az észak-görög kikötővárosban fogja tölteni, ahol ismerkedik a csapattal és megnézi az Aigaleo Athen elleni meccset. Sajtójelentések évi keresete félmillió euró lesz (kb. havi 10 millió forint). A német hírügynökségek (DPA és SID) emlékeztetnek, hogy Matthäus az utóbbi időben többször említette, hogy hiányzik neki a csapatedzők mindennapi munkája.Mint szövetségi kapitány hiányolom a játékosokkal az állandó kapcsolatot” – majd a magyar futballról kifejtette: „a csapatedzőkkel az együttműködés, együtt dolgozás nagyon nehéz, mindegyik csak magára gondol. A professzionalizmus csak papíron létezik.” Majd a német hírügynökségek megjegyzik, hogy a pletykák szerint Matthäus azért vállalta el a magyar válogatott felkészítését, mert feleségének Budapesten van/volt butikja.

És ez az a pont, amit a Bild Zeitung is meglovagol. A német bulvárlap beszélt a magyar szövetségi kapitánnyal, aki a görög hírrel kapcsolatban azt mondta:Semmi sem biztos. A környezetnek, a körülményeknek kell stimmelniük, a családnak kell jól éreznie magát. Ameddig ezek nem tisztázódtak, addig semmit sem írok alá.” A fizetést már megtárgyalták, most már csak egy szép kis ház kell, ahol a feleség és a három gyermek is otthonosan érzi majd magát. Ebből vonta le azt a következtetés a Bild, hogy a döntő szót a hétvégén Marijana asszony fogja kimondani.

2 Comments:

At 1:52 PM, Anonymous Anonymous said...

Ezt nem egészen értem. A pasi feleségének az egyik fentebb idézett hír szerint butikja van Budapesten, amiben/aminek a fenntartásán nyilván dolgozik, ha már emiatt (is) jöttek ide. Akkor meg valószínű, hogy nem "csak egy szép kis ház kell" neki, amiben ülhet a 3 gyerekkel, hanem jó munka is kell neki, amit csinálni szeret.

Másrészt: mi van, ha ketten jól leülnek, és átbeszélik a dolgot? Aztán meg szépen döntésre jutnak, közösen? Annyira jó ez az ősöreg sztereotípia, hogy a nők a háttérben meghozzák a legfontosabb döntéseket, hogy muszáj rávetíteni egy ismeretlen család életére?

Vizsla
http://www.vizsla.freeblog.hu

 
At 2:47 PM, Blogger Pocakos said...

1. A feleség szerb. Valószínűleg akkor ismerkedtek meg, amikor Lothar a belgrádi Vörös Csillag edzője lett/volt. Valószínűleg a szerb háború miatt jött át a hölgy Mo.-ra, ahol – ha jól tudom – a Belvárosban (Váci utca) volt/lett butikja. A rossznyelvek szerint emiatt hagyta ott Lothar a belgrádi csapatot és fogadta el a magyar kapitányi állást.

2. Ahhoz, hogy valakinek legyen butikja, már mint tulajdonos, ahhoz nem kell reggeltől estig ott lennie. (ha van jó, megbízható személyzet, esetleg rokonság) Arról nem is beszélve, hogy nem tudom, megvan-e még a butik. Különben sem valószínű, hogy (ma már "csak") ebből él az asszony - Lothar mellett. Elfoglaltságot, pedig bárhol kereshet, találhat.

3. Nem mond ellent, a „közös döntés”-nek, „megbeszélés”-nek, ha a férj jó fizetésű új munkahelyét, ill. annak környezetét az asszony is megnézi, mielőtt a férj igent mond. Sőt! Nem is értem ezt a „sztereotip” megjegyzést, gondolatmenetet. Épp ellenkezőleg, a Te „emancipált” gondolkozásodat támasztja alá, hogy az asszony szava is számít! Nélküle Lothar nem dönt! A férj nem dönt egyedül! Think positive!!! ;-)) A férj keresni fog annyit, hogy akár butik nélkül is megéljenek. ;-)) Különben bármennyire is ellenkezel, statisztikailag kimutatható, hogy lakás v. házvásárlásnál az asszony szava dönt. (mint egykori ingatlanügynök merem állítani!)

 

Post a Comment

<< Home