Friday, October 05, 2007

Szülinap a börtönben


Néhány perce jelentette a Canadian Press, hogy maholnap 40. szülinapját ünnepli a „Viszkis”.

A meglehetősen hosszú cikk részletesen beszámol Ambrus Attila életéről, Erdélyből való eljöveteléről, az UTE jéghoki csapatában elért sikereiről, majd az elhíresült bankrablásairól, amik a rendszerváltás idején – a bulvárosodó média jóvoltából – meghozta számára a népszerűséget. „Sokan megkedvelték azok közül, akik szerint a korrupt kommunistákat felváltották az épp oly korrupt kapitalisták” – olvasható a megemlékezésben. Attila jelenleg a sátoraljaújhelyi börtön lakója, keramikusnak tanul(t) és próbálja követni az NHL meccseket, különösen a cseh Dominik Hasek-et kedveli, de sajnos a börtönben csak a magyar (állami) televíziót lehet nézni. A kanadai jelentés szerint Ambrus Attila a külvilággal a MySpace segítségével tartja a kapcsolatot. Ezt kételkedve fogadtam, de rövid keresés után rengeteg oldalt, video-klippet találtam, ami a Viszkis-sel foglalkozik. Sőt, - úgy tűnik - még blogot is vezet (angolul?). A cikk említést tesz arról is, hogy két évvel ezelőtt világszerte megünnepelték 38. születésnapján, most viszont Attila arra kéri rajongóit, hogy ne csináljanak akkora felhajtást. Elvégre október 06. nemzeti gyásznap Magyarországon.

De nemcsak a szülinap kerek (40.) ebben az évben, hanem a még hátralévő börtönidő is, hiszen a 17 évből, eddig (csak) 7 múlt el.

1 Comments:

At 8:26 PM, Blogger Pocakos said...

Érdemes megjegyezni, hogy állítása szerint, hogyan lett bankrabló.

Nagyon szerette a sportot (jéghoki), mindenre képes volt érte. Mindenféle munkát elvállalt, többek között volt sírásó, kutyasétáltató, szőrme-csempész. 1993 januárjára hatalmas adóságot halmozott fel, mivel megvesztegetéssel próbált magyar állampolgárságot szerezni. Végül elhatározta, hogy kirabol egy postát.

Három napon át gyakorolt és whiskey-t ivott, majd a bolhapiacon vett egy parókát és egy játék pisztolyt. A postán elkiáltotta magát, hogy senki se mozduljon, majd udvariasan összeszedte a pénzt és rázárta az ajtót a személyzetre. Hazarohant, és hányt egyet. Aztán az elkövetkező 12 hónapban még tízszer megcsinálta ezt........

 

Post a Comment

<< Home