Friday, April 21, 2006

A megoldatlan Dávid rejtély

Azt hittem megoldódott a Dávid rejtély, amikor hallottam, olvastam, hogy „Megszólalt Dávid Ibolya fia! ” - így felkiáltójellel a végén, - olvasható az MTV Híradó web-oldalán, és ugyanott letölthető az egyperces video a telefonbeszélgetésről.

Őszintén, arra számítottam, hogy kiderül mi volt az a „beilleszkedési probléma”, ami miatt a mamának (és az egész családnak) oly hirtelen el kellett utaznia január végén Ausztráliába. Ehelyett azt bizonygatták, hogy nem igazak azok az eleve hazug, aljas és képtelen sms-ek és e-mail-ek, amikkel - erős politikai megfontolásból - nem csak Dávid Ibolyát, de gyermekét is be akarták feketíteni, így a kampány utolsó szakaszában. Megjegyzem, az idei kampány legszégyenletesebb része volt az MDF és elnökének szabályszerű meghurcolása.

Az én görcsölésem másról szól. Arról, hogy a mai napig nincs egyértelmű, hitelérdemlő (és hihető) válasz, magyarázat, indok, ok stb. Dávid Ibolya idén január végi hirtelen eltűnésére. Hiszen ő, ill. párttársai dobták be a köztudatba a csapot-papot ott hagyva gyerekéhez rohanó édesanya – megjegyzem – szimpatikus képét.

Most viszont gonosz leszek! Tessék figyelmesen végignézni az MTV (Napkelte) egy perces videoját.

Pallagi műsorvezető papírról felolvas három kérdést, a telefonvonal másik végén a srác mindegyikre azt válaszolja, hogy nem. Majd a mamának még épphogy sikerül elköszönnie. ( - Szia Miki! - mondja Ibolya. - Szia anyu! - jön a válasz. Majd az anyai búcsú: - Szia, puszillak!) Ennyi. Az eddig „beilleszkedési problémákkal” küzdő gyermekéért aggódó anya, aki követségekről szerzett be papírokat, hogy igazolja: fia nem drogos és a hatóságokkal semmilyen konfliktusa nem volt, - nos ez az anya egy szót sem szól, mikor megtudja, hogy a vonalban a fia van. (pl. „Hogy vagy kisfiam?” „Jó hallani a hangodat”….stb.), Megvárja a riporteri „kikérdezést”, „vallatást”, és csak a végén két szóval köszön el gyermekétől, akiért otthagyott csapot-papot és (családostul) elszaladt a világ végére.

Aztán az is furcsa, hogy ellentétben a Vágó műsorral, itt nem lehet hallani a kicsöngést, a kagyló felvételét. Nincs bejelentkezés, pedig a nyugati világban, ha felveszem a vezetékes kagylót, rögtön a (család)nevemet mondom be. Ennek a közjátéknak a hiányában feltételezem, hogy előre megbeszélt telefoninterjú volt. Nem pedig spontán. Hogyan is lehetett volna!? Hiszen akkor nem biztos, hogy a srác péntek koradélután telefonközelben van.

Végül, Pallagi ravasz kérdése sem jött be, hogy a nézők lássák, érezzék: „egyenes adás”-ban vagyunk a nyolc órás időeltolódás ellenére. Ugyanis, arra a kérdésre, hogy most hány óra van Brisbane-ben, Miklós azt válaszolta, hogy délután négy. Miközben a video felvételen jól látszik a tv órája (jobbalsó sarok), amelyen budapesti idő szerint 8:24 van, azaz (majdnem ) félkilenc. Én biztos, hogy félötöt mondtam volna, vagy azt, hogy elmúlt négy. Szőrszálhasogatás? Kekeckedés? Lehet. De mondtam, hogy gonosz leszek!

Bármit is gondolnak olvasóim, Dávid Ibolya (és fia) mai (ápr. 21.) tv szereplése nem oldott meg semmit. Eddig sem hittem, hogy drog miatt leültették a srácot. Az viszont továbbra is foglalkoztat, hogy valójában miért (és hova) tűnt el oly hirtelen az elnök-asszony három hétre idén január végén? Mi történt valójában? Mi ennek a titkolózásnak a valódi oka? Mert Miklós fia „beilleszkedési problémájára” való hivatkozás továbbra is megalapozatlannak és hiteltelennek tűnik. Elképzelésem, „gyanúm” ITT olvasható.



Dávid Ibolya ausztráliai útjával kapcsolatos írásaim

2006. február 04 - Barbalicsné Ausztráliában
2006. február 14 - Hogy is van ez Barbalicsné?
2006. április 14 - Ibolya és a tisztelet
2006. április 19 - Ki védi meg Dávid Ibolyát?

Az MDF és elnöke - összefoglaló

0 Comments:

Post a Comment

<< Home