Tuesday, April 18, 2006

A Havasok alja

Megdöbbenéssel hallgattam a TV2 reggeli műsorában (Mokka) Havas "tanár úr"(?) interjúját, beszélgetését Magyarország miniszterelnökével. Havas Henrik neve számomra (Forró Tamással együtt) a Kádár korszak Magyar Rádiójának a Reggeli Krónikájából ismert. Én az adások írott (lehallgatott) változatait olvastam, és mindig jókat mosolyogtam, amikor a "tanár úr" nyáron azzal búcsuzott el, hogy "kánikulára számíthatunk. Havas Henriket hallották." vagy rádiós társa: "itélet idő várható, heves havazás, minusz 20 fok. Forró Tamást hallották". Ha nem tévedek Havas (és Forró) még Kádár Jánossal is készített interjút.

Nos, ennyi bevezető után, a demokrácia 16. esztendejében Havas "tanár úr" (egy letűnt korszak egykori sztárriportere) ma reggel azt mondta a harmadik köztársaság miniszterelnökének: "Ne rángassa a száját, hanem válaszoljon!". Nem tudom a "tanár úr" hol tanít, de azt azért megkérdezném tőle, hogy hol tanult? - ilyen modort. Mert ez a fajta "riportereskedés"(?) Nyugaton ISMERETLEN. De a Kádár rendszerben sem tanították!


3 Comments:

At 2:01 PM, Blogger Pocakos said...

Most hívták fel a figyelmemet, hogy a szövegből kimaradt, hogy melyik (!) ;-) - miniszterelnökkel "beszélgetett" a tv-ben a Kádár-korszak sztárriportere. Gyurcsány Ferenc volt a TV2 vendége. De, bármelyik (volt vagy leendő)) miniszterelnökkel beszélgetett volna, akkor is felháborírtónak tartom ezt a stílust. (Stílus?)

 
At 10:10 AM, Anonymous Anonymous said...

A "tanár úr" eredeti szakmáját tekintve autószerelő (ami egy becsületes foglalkozás, de), olyan iskolát nem végzett, amelyik alapot adna számára e cím viselésére. Tudtommal felsőfokú végzettsége sincs. A félig saját tulajdonú újságíró iskolájában tanít és innen jön, hogy a haverjai (a "Heti Hetes") "tanár úrnak" címzik. Valamint állítólagos óriási intellektusa miatt...
Szerintem ezzel azt akarják semmissé tenni, hogy már van egy Tanár Úr, aki ténylegesen meglévő képességei folytán tud egy egész népet tanítani (Nemeskürty István).

 
At 11:27 AM, Blogger Pocakos said...

Én is úgy tudom, gondolom, hogy a Heti Hetesben (talán Bajor) adták neki ezt a gúnynevet, ami - sajnos - pozitív kicsengést, értelmezést kapott.

 

Post a Comment

<< Home