Tuesday, December 20, 2005

Puszta véletlen ?

Napok óta foglalkoztatja a világsajtó (akárcsak a magyart) Susanne Osthoff német régésznő szabadon engedése Bagdadban. A találgatások sora látott napvilágot, különösen amióta a 42 éves asszony kijelentette, hogy nem kíván visszatérni Németországba, és az ünnepeket a bagdadi német nagykövetségen szeretné eltölteni 12 éves lányával a nyilvánosság teljes kizárásával. Miközben a magyar média nagy összegű váltságdíjat sejtetve közli híreit, addig a világhírügynökségeket egy teljesen más teória foglalkoztatja. Ugyanis - mint kiderült - Osthoff szabadon bocsátása előtti napon elhagyta Németországot és Bejrútba érkezett egy életfogytiglanra ítélt egykori arab terrorista.

Talán még vannak, akik emlékeznek egy 1985-ös gépeltérítésre, amelyből filmet is készítettek. Az Athénból Rómába tartó TWA Flight 847 járat több napos odisszeája, ami alatt a gép egyik utasát, az amerikai haditengerészet egyik szabadságon lévő békaemberét megölték, majd holttestét kidobták a kifutópályára. Az egyik elkövetőt - Mohammad Ali Hammadi – két évvel később elfogták a Frankfurti repülőtéren, és repülőgép-eltérítés, valamint gyilkosság miatt életfogytiglani börtönre ítélték.

Elfogásakor az USA kérte kiadatását, de ezt a németek megtagadták.
Most viszont az Irakban elrabolt Susanne Osthoff kiszabadulása előtt egy nappal, az életfogytiglanra ítélt libanoni férfit szabadon engedték a németek, mondván már rég letöltötte a német törvények szerinti életfogytiglani börtönbüntetést (15 év), hiszen már 19 évet ült. A német hatóságok szerint nincs összefüggés a két eset között, ill. a csupán a puszta véletlen műve, hogy a két időpont ennyire egybeesik.


0 Comments:

Post a Comment

<< Home