Wednesday, December 14, 2005

Leesett a tantusz

Kb. egy jó hete megnőtt a blogom látogatottsága. Mivel statisztikai programok segítségével tudom követni, hogy milyen IP címről jönnek az érdeklődők, így hamar kiderült, hogy olyanok látogattak, látogatnak (főleg sulinet-es címről), akik a Google-ban az "orvosi igazolás" szópárt keresték, keresik. Az tudtam, hogy van egy ilyen cimű post-om, mely a háborús bűnösséggel vádolt, gyanúsított Zentai Károlyról szól, aki egészségi állapotára való tekintettel szeretné elkerülni a kiadatatását. Az azonban rejtély volt számomra, hogy miért keresik ennyien ezt a szópárt sulinet-es címekről?

Most azonban leesett a tantusz: miért ez a nagy országos kutakodás a net-en az “orvosi igazolás” témakörben! Ugyanis pénteken - a tavaszi traktoros tűntetéshez hasonlóan, és azon felbuzdulva, - (egyházi) diáktüntetést szerveznek a budapesti Felvonulási térre. A Magyar Nemzet
cikkéből kiderül, hogy az egyházak (már) kihátráltak a tiltakozó mozgalom mögül, és azt csakis az elkeseredett szülők szervezik. Más források viszont azt állítják, hogy az (egyházi) iskolák igazgatói, tanárai felszólították a szülőket, hogy gyermekeiket engedjék el a budapesti tüntetésre. Ez ellen tiltakozott az oktatási miniszter, Magyar Bálint is. A szervezkedésről, annak vezetője Hardy F. Gábor az Info Rádiónak kifejtette: a szülőknek szervezetük semmiféle levelet nem írt. Az iskolákat kérték, hogy vegyenek részt a demonstráción, s “nagyon helyesen az iskola pedagógusa küldött a szülőnek levelet” ugyanis “kifejezetten jeleztük az iskoláknak, hogy gyermeket csak akkor hozzanak magukkal, ha erre külön engedélyük van.” (MNO)

Egyes források szerint ez a gyakorlatban úgy történik, hogy a nebulók ellenőrzőjében azt olvashatja a szülő: "....amennyiben gyermeke nem vesz részt a megmozduláson, akkor arról orvosi igazolást kell hoznia…"

Mindezek fényében, úgy tűnik, nagyon megosztott a magyar társadalom, a szülők és a pedagógusok egyaránt, ha az Interneten ekkora intenzitással keresik az “orvosi igazolás” szópárt.

2 Comments:

At 1:35 PM, Anonymous Anonymous said...

talán egy kicsit eltúlzod ezt az okot. :)
az orvosi igazolás nem csak akkor jó, ha tüntetésre kell menni (kinyomtatod - megphotoshopolod - igazoltanlógsz. régi recept) ;)

 
At 2:34 PM, Blogger Pocakos said...

Talán egy kicsit leegyszerűsíted ezt a dolgot. ;-)
1. egyértelműen megsokszorosodott a látogatók száma abban a két hétben, és a kereső-programokról, az „orvosi igazolás” szópárról érkeztek. Azóta szinte nullára csökkent. (azelőtt meg szintén semmi!)
2. Ne nézd annyira hülyének a házi orvosokat, és a tanárokat!

Különben az ötlet jó, - és valóban nem új..... ;-)

 

Post a Comment

<< Home