Monday, December 12, 2005

Alvó utasok tömeges kirablása

Most számolt be Skócia független újsága a Sunday Herald egy október 21.-i fosztogatásról, amely a Bukarestből Bécsbe tartó Dacia Expressz-en történt magyar területen. A cikk szerint az éjszakai expresszen valami altató gázt, spray-t fújtak be a hálófülkékbe, és több mint 30 utast fosztottak ki, mielőtt még elérték volna a magyar-osztrák határt. A rablást jelentőknek nem nagyon hittek a magyar határőrök és a rendőrök, - állítja a szerző Gabriel (Gábor) Rónay.

A pórul járt - főként nyugati üzletember - utasokat több tízezer eurótól szabadították meg álmukban az éjszaka folyamán. De a nyugatra igyekvő román utasokat sem kímélték. Nem ez az első eset, sőt Franciaországban és Olaszországban is már jelentettek hasonlókat, de még egyszer sem sikerült elkapni a tetteseket. A rejtélyes (és rafinált) rablás mögött egy román bandát sejtenek, de nem akarják elhinni a bukaresti hatóságok magyarázatát, hogy az elkövetők egykori Securitate-s tisztek lehetnek, mert csak ők tudtak hozzájutni ahhoz a különleges alatógázhoz, amit az utasok mély álomba merüléséhez, elkábításához használnak. Egy másik feltevés szerint „munkanélküli fogorvos asszisztensek” között kellene keresni az elkövetőket.

Bármi is a feltételezés, én nem emlékszem, hogy a hazai média beszámolt volna az október 21-i tömeges rablásról a Dacia Expressz magyarországi szakaszán.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home