Sunday, November 13, 2005

Hogy is van ez?

Az ausztrál hírügynökség (AAP) jelenti, hogy a bagdadi védelmi minisztérium tájékoztatása szerint az iraki hadsereg megkapta a magyar kormány és a NATO adományát: 77 tankot és 36 csapatszállítót. Salih Sirhan vezérőrnagy elmondta, hogy a tankokat és csapatszállítókat, valamint négy mentéshez szükséges teherautót az iraki fővárostól délre levő Taji-ban lévő katonai bázisra vitték. Valamennyi jármű fejújított, mert előzőleg már használta a magyar hadsereg - mondta a vezérőrnagy. Majd hozzátette, hogy az iraki védelmi minisztérium három millió US dollárt fizetett a felújításért, és ez az összeg csak töredéke annak, amibe ezeknek az eszközöknek a beszerzése került volna.


Megnéztem, hogy vajon mit írnak erről a magyar hírportálok?
Magyar Nemzet
77 darab, hadrendből kivont tankról, valamint két darus harckocsiról és két vontatóról tud, semmi másról NEM.
RTLKlub
Taji Bagdad-tól nyugatra van, a harckocsik karbantartását a gödöllői Currus Rt. végezte, ennek és a hadrendbe állításnak, valamint a kiszállításnak a költségeit az amerikai kormány állja.
FigyelőNet
Az MTI-re hivatkozva csak 77 darab T-72-es tankról tud, semmi másról NEM.


.
Végre!
Az ausztrál jelentéshez képest több mint 16 órás késéssel az index.hu és az origo.hu is az MTI-re hivatkozva lehozott egy korrekt beszámolót. Különben az első jelentés a keresőprogramok szerint lassan 24 órája jelent meg az amerikai tv csatornákon egy AP hírre hivatkozva.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home