Wednesday, October 19, 2005

Elmélkedés

Marginálisra apadt a Fidesz és az MSZP közötti különbség a teljes népesség körében - írta a Gallup októberi felmérésében. Ugyanakkor a biztos szavazó pártválasztók körében a két nagy párt tábora nemcsak teljesen kiegyenlítődött hanem a szocialisták 1 százalékponttal megelőzték vetélytársukat.
(Újsághír)
.
.
Mivel a felmérés pontos adatait nem ismerem, azt gyanítom, hogy a német szindróma felé közeledünk, azaz az emberek elfordulnak a pártoktól. Különösen Románia EU-tagsága mellett szavazó Fidesz vesztethetett sok szimpatizánst a nacionalista szélsőjobbról. De ettől függetlenül, a lakosság beleunt a politikába, a két „vezér” csesztetésébe. A kiegyenlítődést ebben látom. Ebben persze nagy szerepe lehet a gyurcsányi nyomulásnak, és az orbáni meghunyászkodásnak. Ferkó ráolvasásaival tarol, OV pedig állja az ütéseket, ill. eltáncol. A mostani amerikai út és a diplomáciai levelek nyilvánosságra hozatalával fenyegetés, igen kemény ütés volt az ex-miniszterelnökre. A kérdés csak az, hogy ezt lehet-e fokozni, ill. állandóan felszínen tartani jövő tavaszig. Nem korai ez még? Vajon mennyire taktikus OV? Mikor, és hogyan fog visszaütni, visszavágni? Mert azért, ha nem is bokszoló, de kiváló (küzdő) sportember, sportszellem. Szóval, a meccs még (korán) sincs lefutva. Az egészpályás letámadás még hátra van! Csak emlékezzünk a legutóbbi választások utolsó két hetére! Már mostani beszédében is pedzette Orbán, hogy azon a tavaszon kevés volt az a két hét. És én hiszek neki! Mindenesetre most Ferkó áll jobban.
.
Szimpatikusabb volt, ahogy (nyugati mintára, yankee módra) oldalán a „First Lady”-vel vonult be az összejövetelre, mint a fiatalos frizurájú Viktor, feleség nélkül, (Botond módjára, kaput döngetve), jelent meg a nagygyűlésen, ahol ellenfél (ellenzék) nélkül állt a sátorban felállított ringben. Szerintem, az elmúlt hétvége Gyurcsányé volt. Úgy látszik az ősz az övé. Tavaly is ez volt. Vajon a következő tavasz kié lesz?

0 Comments:

Post a Comment

<< Home