Sunday, May 22, 2011

Válasz a Zentai családtól

.......ezzel a címmel jelent meg egy bejegyzést a "zsidó" híreket gyűjtő és közlő Ausztrál és Új-zélandi Izraelita Online nevű hírportálon, mely megkereste Charles Zentai Károly fiát, Ernie Steinert, hogy kommentálja a kialakult helyzetet. Mármint azt, hogy a központi, szövetségi kormány megkérdőjelezi a kiadatási kérelmet megsemmisítő tavalyi bírósági döntést. Ernie Steiner a következőket mondta:


Szeretném megismételni, hogy ellentétben a médiában megjelentekkel, apám sohasem volt náci, megvetette a náci eszméket és hazája megszállását. Ezenkívül nem volt (katona)tiszt Balázs Péter halálakor, sőt Budapesten sem volt 1944 november 8-án, amikor Nagy Lajos hadnagy és Máder Béla százados megölték Balázs Pétert. Egy élő tanú, a sydney-i Cs. Szabó Károly, aki Balázs Péter ütlegelése idején a laktanyában volt, ezt közjegyző előtt, eskü alatt megerősítette. Charles Zentai sohasem bujkált, mint ahogy állítják, és hollétéről 1945 óta tudtak a magyar hatóságok. Erről egyértelmű bizonyítékot juttatunk el O’Connor (belügy)miniszterhez és Navracsics Tibor magyar igazságügyi miniszterhez. Sajnos az ausztrál belügyminiszter kijelentette, hogy nem hajlandó állást foglalni az ártatlanság vagy bűnösség kérdésében. A (belügy)miniszter ügyvédje, Stephen Lloyd ugyancsak azt állította a szövetségi bíróság előtt a héten, hogy a miniszter nincs elkötelezve Zentai iránt, annak ellenére, hogy Zentai hosszú ideje ausztrál állampolgár, aki fair és jobb bánásmódot érdemelne meg saját kormányától. Apám mindent megtett ártatlansága bizonyítására, amikor részletes bizonyítékokat nyújtott be a főügyészségnek, ráadásul egy hazugságvizsgáló tesztnek is alávetette magát. Többször is kijelentette, a magyar hatóságok rendelkezésére áll, hogy itt, Ausztráliában, kérdezzék ki. Ez a leglogikusabb lehetőség ebben az ügyben. Semmi rejtegetni valója nincs, de minden oka megvan rá, hogy közel 90 évesen nem akar orvosi ellátás nélkül, meghatározatlan ideig egy magyarországi börtönben ülni, amíg a magyar kormány eldönti, hogy mit csináljon vele. Most 2-3 hónapot kell várnunk a szövetségi bíróság döntésére. A Demjanjuk és a Képíró
bíróság elé állítását maga mögött tudó Efraim Zuroff azon állítása, hogy Charles Zentai egy Holocaust bűnelkövető, aki sok embert megölt, abszolút nem igaz, alaptalan és megbocsáthatatlan előítélet egy ártatlan emberrel szemben. Családunk nagyon hálás Malcolm McCusker QC and Dr Peter Johnston (ügyvédeknek) amilyen őszinte meggyőződéssel harcoltak a hét elején, a Szövetségi Bíróságon, ez ellen az igazságtalanság ellen.



Megjegyzés

Ernie Steinernek abban valóban igaza van, hogy apja hadapród-őrmester volt, ami ma már ismeretlen a hazai rendfokozatok között. Sőt, más országok hadseregében sem ismert. A brit és az ausztrál hadseregben – talán - a warrant officer felel meg, ami „átmenet” a tiszti és a tiszthelyettesi rendfokozati csoport között.


Amúgy az ausztrál viszonyokat jól érzékelteti ennek a nyilatkozatnak a kommentár nélküli közlése egy „zsidó” hírportálon. Vajon, Magyarországon ilyen elképzelhető (lenne)?



A Zentai story (kronológia)


0 Comments:

Post a Comment

<< Home