Tuesday, May 17, 2011

Gyorshír

Nyugat-Ausztrália fővárosában, Perth-ben véget ért Charles Zentai Károly kiadatását tavaly megakadályozó bírósági döntés ellen a központi (szövetségi) kormány és Magyarország fellebbezési kérelmének két napos tárgyalása. A három bíróból álló (full bench) szövetségi bíróság döntéshozatalra visszavonult, és bejelentették, hogy törvény adta jogukkal élve az ítéletet később hozzák nyilvánosságra. (ABC NEWS - másfél órája)

Zentai és családja reménykedik a kedvező döntésben, ugyanakkor állami részről jelezték, hogy elutasító döntés esetén az ausztrál kormány, a magyar állammal karöltve, az ügyet az ausztrál Legfelsőbb Bíróság elé viszi.


.

Megjegyzés

Mintha megfordult volna a kocka. Eddig Zentait vádolták időhúzással, pedig csak (messzemenőleg) kihasználta az ausztrál jogrendszer adta lehetőségeket. Most viszont a presztizsét veszteni látszó belügyminiszter lévén kormánya és a magyar állam kívánja kihasználni az ausztrál jogrendszer valamennyi lehetőségét. Miközben Zentai, valamint családja és védői kompromisszumra törekedve szeretnék elérni, hogy a kiadatási kérelemben szereplő kihallgatást Ausztráliában, az idős férfi közelében, tartsák meg a magyar hatóságok.






A Zentai story (kronológia)



0 Comments:

Post a Comment

<< Home