Monday, November 05, 2007

copy - paste

Olvasom a Népszabadságban, hogy Batthyány Lajos emlékkiállítás nyilt Bécsben. A cikket "Munkatársunktól" jelzi a lap, de a hír végén ott van zárójelben, hogy a (valódi) forrás az MTI. Mindez csak azért érdekes, mert egy (bagatellnek tűnő) elíráson akadt meg a szemem:

".......Az eredeti dokumentumok, levelek, festmények, tárgyak és fegyverek nem csupán Batthyány Lajos kiemelkedő személyiségét és tragikus sorsát mutatják be, hanem egyúttal felelevenítik a reformkor jellegzetes történelmi időszakát és az 1948-49-es események főbb mozzanatait is...."

Amikor ma (nov.05.) reggel ezt észrevettem, csak mosolyogtam magamban. Véletlen elírás, majd csak észreveszik, és kijavítják. Szóra sem érdemes. De azóta sem jutott senki eszébe, pedig most már este hét óra felé jár az idő. Aztán támadt egy ötletem: megnézem a többi hírportált is, vajon a szerkesztő urak elolvassák-e az MTI jelentését, mielőtt azt átveszik? Hát, NEM !!! Ugyanez a (most már) bődületes marhaság olvasható pl. a Hírextra, vagy a stop.hu oldalán, ami azt bizonyítja, hogy ebben az országban senki sem olvassa, ellenőrzi a híreket. Ez bizony inkább trehányságra vagy nagyfokú figyelmetlenségre utal, sem mint az MTI iránti abszolút bizalomra.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home