Sunday, July 08, 2007

Amiről hallgat a magyar média

Az MTI-re hivatkozva írja a BosNewsLife, hogy Horn Gyula 75. születésnapi party-ján Gorbacsov kijelentette: nem tudta volna megakadályozni Horn tervét 1989-ben, hogy átvágja a Vasfüggönyt jelképező szögesdrótot. A nem mindennapi megjegyzés érdekes mód elkerülte a magyar online médiát. Pedig, az MTI ingyenes(!) hírei között valóban megtalálható a BosNewsLife jelentése:

Mihail Gorbacsov hangsúlyozta: Horn Gyula is azok közé az emberek közé tartozik, akik mindig kiálltak az igazukért. Beszédében kitért arra, hogy mindig megkérdezték tőle: ő engedte-e meg a szögesdrót átvágását Horn Gyulának annak idején. "Nem kellett hozzá tőlünk engedély, pontosan tudta, hogy ennek eljött az ideje" - mondta Mihail Gorbacsov. (MTI)


A budai Várban tartott buliról beszámoló internetes hírportálok figyelmét valahogy elkerülte ez a nagy jelentőségű bejelentés. Helyette a jópofizó, helyenként cikiző, gunyoros hülyeségek jellemzik a helyszíni beszámolókat. Talán a legmeglepőbb a Hírszerző jelentése, mely szerint Heinz Fischer osztrák kancellár (sic!) – amit aztán szinte szó szerint átvett a gondola.hu is. Innen üzenem, hogy az osztrák kancellárt Alfred Gusenbauer-nek hívják, Heinz Fischer az államelnök.

3 Comments:

At 5:22 PM, Anonymous Anonymous said...

Gorbacsov: "Szükség volt a szovjet bevonulásra."

Ezt Gorbacsov mondta 1956-ról, Horn Gyula születésnapi ünnepségén.

Szégyenletes nyilatkozat.
Úgy teljes kép ha ezt is idézed.

 
At 8:12 PM, Blogger Pocakos said...

Anonymous:

1. Látszik NEM éltél akkor, fogalmad sincs az akkori (világpolitikai) helyzetről.

2. A "bevonulás"-ról - a szövegkörnyezetből kiragadva(!) - beszámolt a hazai sajtó.

3. A magyar médiánál reklamálj a *teljes kép hiánya* miatt!

 
At 10:35 PM, Anonymous Anonymous said...

Csak gratulálni szeretnék az elfogulatlan, korrekt munkához.

 

Post a Comment

<< Home