Thursday, January 19, 2006

Gyurcsány Kerry

Olvasom a miniszterelnök első reakcióját a tavaszi parlamenti választás időpontjának kihirdetésével kapcsolatban. Ilyeneket mondott Gyurcsány:

"Azt szeretném, hogyha a kampányban barátok, szövetségesek és riválisok egyaránt azt tartanák szem előtt, hogy van közös felelősségünk az országért, és egyetlen lehetséges magatartás (...) az egymásért és egymásnak mutatott tisztelet"


és

"Magyarországon fel fog kelni újra a Nap a második fordulót követő nap hajnalán, és az élet megy tovább. És nem az a legfontosabb, hogy ki irányítja az országot, hanem az a legfontosabb, hogy ezt milyen programmal, milyen szándékkal, milyen emberi, politikusi erkölccsel és megbízhatósággal teszi"

Ez az “újra felkel a Nap” valahonnan nagyon ismerős volt! Már valahol hallottam. Ha nem tévedek az 2004-es amerikai elnökválasztás eredményhirdetésekor. Csak azt nem tudtam kitől, Bush-tól vagy Kerry-től. Hála az Internetnek, hamar kiderült, hogy (a vesztes) Kerry szavai visszhangoznak Gyurcsány szájából. Hiszen, miket is mondott John Kerry azon a vesztes éjszakán?

“…….Együtt kell dolgoznunk országunkért. (..)
Az elkövetkező napokban meg kell találnunk a közös dolgokat. Össze kell fognunk a közös célért sajátmagunk vagy mások hibáztatása nélkül, harag és gyűlölet nélkül. Amerikának szüksége van az egységre és nagyobb mértékű együttérzésre…….”

(….)
“………Az amerikai választásnak nem volt vesztese, mert függetlenül attól, hogy kinek a jelöltje volt sikeres, a következő reggelen mindnyájan amerikaiként ébredünk……..”


.

Úgy látszik az amerikai választási tanácsadók megdolgoznak a pénzükért.....


2 Comments:

At 11:56 AM, Anonymous Anonymous said...

és ez vajon baj? Ez jutott az eszembe, mert szerintem végre olyat mondott GyF, ami valóban igaz és jogos (még akkor is, ha ezt már más is kitalálta...)

 
At 3:09 PM, Blogger Pocakos said...

Nekem meg az jutott az eszembe, hogy ezt már valahol hallottam. És ez vajon baj? ;-)

 

Post a Comment

<< Home