Tuesday, January 17, 2006

Magyar edző a vietnami válogatott mellett (?)

Még nem biztos! De megvan az esély. Ugyanis a mai vietnami lapok beszámolnak a válogatott edzőjének terveiről. A csapatnak tavaly április óta az osztrák Alfred Riedl a szövetségi kapitánya. Az 56 éves Riedl-ről azt kell tudni, hogy nem ezredes, hanem futballista, aki visszavonulását követően (két évig - 1990-92) az osztrák válogatott edzője is volt. Majd Marokkóban folytatta pályafutást, aztán Egyiptom, Irán, Liechtenstein válogatottját vezette. Ezután felváltva Vietnam, Kuwait, Vietnam, Palesztina, Vietnam szövetségi kapitánya volt, illetve most is Hanoiban edzősködik. Ma tért vissza szabadságáról és már a repülőtéren kijelentette: szomorúan tapasztalta, hogy gyakorlatilag nincs vietnami válogatott, mivel a játékosok bundába keveredtek és harminc(!) játékost, edzőt, bírót és tisztségviselőt tartóztattak le. Riedl edző szerint mindent elölről kell kezdeni, és ebben nagyon számít magyar asszisztensére, akivel Palesztinában dolgozott együtt. Az együttműködésről már meg is kezdődtek a tárgyalások a vietnami labdarúgó szövetség vezetőivel.

A hír felkeltette az érdeklődésemet a titokzatos magyar asszisztens személy iránt. Hamar rátaláltam a net-en Viczkó Tamás nevére, aki valóban Alfred Riedl jobb keze volt, amikor az osztrák edző készítette fel a palesztin válogatottat.
Majd Riedl távozása után még egy darabig Viczkó volt a palesztin válogatott trénere. Egy 2004. októberi interjú szerint azonban a magyar sport szakember – 20 év edzősködés és távollét után – szívesen hazatért volna, de Magyarországon nem fogadták tárt karokkal. Úgy tűnik, most Riedl jóvoltából a vietnami válogatott mellett továbbra is edzőként dolgozhat.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home