Wednesday, January 11, 2006

Matthäus melegebb égtájakon

A magyar válogatott eddigi edzője, ill. szövetségi kapitánya, kinek szerződése 2005 december 31-én lejárt, a következő (futball) szezonban már a dél-amerikai Atlético Paraná trénere lesz. Erről számol be az Europolitan német hírportál. A Budapestről keltezett jelentés szerint egy éves szerződést írt alá Lothar Matthäus a brazil klubbal. A szerződés állítólag “magasan dotált”, és ezzel Matthäus kizárta a rá váró (és 2007-ig tartó) magyar szerződés meghosszabbítását.

A Sport1 hírportál szerint Matthäus teljesen odavan, szerződése február elsejével kezdődik. Az internetes hírportál szerint a 150-szeres német válogatott az idei labdarugó világbajnokságra forgat épp egy reklámfilmet Braziliában, és nagyon büszke arra, hogy ö az első német és európai, aki a világbajnokok földjén (országában) egy elsőosztályú klub(csapat) edzője lehet.

.
14:50
Az egyéves brazil szerződés aláírásának tényét a német DPA hírügynökség is megerősítette.


A Münchner Merkur cikkéből kiderült, hogy miért is választotta ezt a brazil csapatot. Munkájában asszisztense lesz az egykori német válogatott Paulo Rink, aki Curitiba-ból származik. Curitiba, Parana szövetségi állam fővárosa, melynek csapata az Atlético Paraná. Lothar Matthäus új klubja, az Atlético 1995-ben került vissza az elsőosztályba, és 2001-ben megnyerte a brazil bajnokságot.

2 Comments:

At 12:43 PM, Anonymous Anonymous said...

Csak, hogy kötözködjek kicsit...

A bejegyzés első mondatában szerepel a csapatkapitány szó, Lotár Matyira asszociálva.

Nos. Hogy kijavítsalak. A csapatkapitány az a karszalagos csávó aki a pályán futkározik és többedmagával kergeti a labdát, de ettől nem lesz belőle öltönyös német pofa. Ettől még ő is csak egy egyszerű focista marad. A csapatkapitányt általában a csapat választja, kivéve nálunk ahol Matyi kb 2 éve kijelölte Gera Zoltánt, és azóta ő tölti be ezt a posztot a Magyar Válogatottban.

Tehát a csapatkapitány nem összetévesztendő a Szövetségi Kapitánnyal. :)ú

Köszönöm!

 
At 1:27 PM, Blogger Pocakos said...

Én köszönöm! Máris javítom!

 

Post a Comment

<< Home