Thursday, January 12, 2006

(név)Rokonok (?)

Azt olvastam valahol, hogy a mostani légimentős botrányban szereplő Budapest Aircraft Service Kft. (BASe Kft) valahogyan kapcsolatba hozható Orbán Viktorral, ill. környezetével. Ez adta az ötletet egy kis kutakodásra a net-en. Az eredmény nem maradt el. Igaz, lehet, hogy csak névrokonság ténye áll fenn, mégis ideírom a linket, mely egy felettébb érdekes cikkre mutat. Eszerint a BASe Kft. társtulajdonosa, főmérnöke és műszaki igazgatója: Lévai Gizella. A kisördög csak nem alszik bennem, hiszen Orbán Viktor felesége is Lévai lány.

Lévai Gizella sokoldalúságát bizonyítják őszinte szavai is: "Azt vallom, hogy több lábon kell állni, így az Air Market utazási iroda tulajdonosa és ügyvezetõje is vagyok."


Fejlemény (01:21h, 13.01.06)

A rokoni kapcsolat bizonyítva! Lévai Gizella, Orbán Viktor, volt miniszterelnök, feleségének (Lévai Anikó) unokatestvére. Az alábbi cikkrészlet azonban nem csak a rokoni kapcsolatra, de a most szóban forgó BASe Kft körüli botrányra, illetve annak előzményeire is rávilágít. Így már érthető az azonnali felmondás, és a határoztalan időre szóló szerződés oka is.

.

".....A mentőszolgálatnál többen úgy gondolják, Gőbl menesztésének egyik fontos oka, hogy a mentőszolgálat szerződéses jogviszonyban áll a Budapest Aircraft Service (BASe) Kft.-vel, amelynek társtulajdonos Lévai Gizella, Orbán Viktor volt miniszterelnök feleségének unokatestvére. A legfőbb vádpont, hogy közbeszerzési eljárás nélkül szerződtek a BASe Kft.-vel. Ez még 1994-ben történt, amikor a Fidesz hét százalékot ért el a parlamenti választásokon, és nemhogy Lévai Gizella, de Lévai Anikó, Orbán Viktor feleségének neve is ismeretlen volt a közvélemény számára. Még nem volt közbeszerzési törvény, közbeszerzési eljárásra sem kerülhetett sor, és a mentőszolgálat jogi álláspontja szerint határozatlan időre szóló szerződés esetén erre azóta sincs szükség. A közbeszerzési döntőbizottság ezzel szemben ötmillió forintra bírságolta az Országos Mentőszolgálatot, mert 2000-ben újabb hat helikopter működtetését is pályáztatás nélkül bízták a BASe Kft.-re. A vizsgálati jelentések azonban elismerik a BASe Kft. magyarországi monopolhelyzetét; pályáztatás ide vagy oda, egyetlen más cég sem rendelkezik a mentőszolgálat légiflottájának üzemeltetéséhez szükséges valamennyi tanúsítvánnyal. Vádpontként hangzott el az is, hogy a BASe túl olcsón bérelhet mentőrepülőgépet, és a cég a közpénzek felhasználásáról - üzleti titokra hivatkozva - semmilyen dokumentumot nem adott ki a revizoroknak. ....." (2003. szept. 21. - OrvosNet.hu)

0 Comments:

Post a Comment

<< Home