Monday, January 30, 2012

Kormánypárti média

A 80-as években még bizalmi állást betöltő párthű ismerősöm, kiváló alkalmazkodó képességét forintos alapon kamatoztatva, ma már a nép-nemzeti tábor szószólója. Ebből kifolyólag küldözgeti a (hit)térítő „konzervatív” anyagokat. Legutóbb vasárnap kaptam tőle ezt a videó részletet a HírTv anyagából „Jól esik a bosszantás” ajánló szöveg kíséretében. A weboldal ezzel indít:


Levél Lengyelországból
Csodálják a magyar kormány bátorságát + Videó
WLForrás:HírTV

2012. január 29., 15:20
Elismerő, nyílt levelet írt Orbán Viktornak több mint száz lengyel konzervatív értelmiségi.


Bevallom, a hír kíváncsivá tett: vajon kik írták alá ezt a Szabad Nép idejéből ismert baráti, mi több testvéri üdvözletet? Már csak azért is „izgatott" a téma, mert a HírTv, valamint a Magyar Nemzet (mellékelt) híranyagában nem szerepel(t) a lengyel újság címe.

Ma, egy másik ismerősöm sietett a segítségemre, aki a Fidesz honlapján talált rá ugyanerre a hírre.
Ez sokat segített, mert kiderült, hogy ez már egy múlt heti hír! Hiszen a Fidesz tájékoztató már így kezdődik:

„….A január 22-i keltezésű levél Jerzy Robert Nowak, a katolikus Radio Maryjával szorosan együttműködő történész kezdeményezése….”

Tehát, a HírTv egyhetes anyagot közölt, úgy, mintha friss hír lenne. Ez már csak azért is érdekes, mert a „Békemenet” január 21-én volt, ez a lengyel „értelmiségi” kiállás, pedig másnapra, január 22-ra van(volt) időzítve, tehát már Orbán Brüsszelbe érkezése előtt megjelent Lengyelországban. Majd a következő vasárnap (tegnap) szenzációként közzé tette, mind a HírTv, mind a Magyar Nemzet.

A Fidesz portál alapján jutottam el a szervezőhöz, akiről a wikipedia (
angolul és lengyelül) többek között ezeket írja:

"....In the years 1970-1976, he was registered as an informant (kontakt operacyjny) of communist secret police Służba Bezpieczeństwa.

After the fall of communism, he became involved with the deeply conservative Catholic Radio Maryja radio station.........

Eszerint, az 1940-ben született Nowak, 1970-76 között a kommunista titkosszolgálat bejegyzett informátora volt, majd a kommunizmus bukása után szoros kapcsolatba került a mélyen konzervatív katolikus Mária Rádió-val.

Ezek után már nem érdekel(t) az a 100 értelmiségi, akiket Jerzy Nowak beszervezett Orbán Viktor támogatására…..

Kapcsolódó anyag

Kormánypárti média 2 ............... (Tuesday, January 31, 2012)


2 Comments:

At 9:28 PM, Blogger Pocakos said...

Csak most olvastam el Jerzy Nowak életrajzát a wikipédiában (kattints rá!) lengyelül. Ebből kiderül, hogy a magyar nyelv, irodalom és történelem a kutatási területe. A budapesti lengyel nagykövetségen mint titkár dolgozott (és jelentett). Amikor 1986 Spiró egyik könyvét és darabját be akarták mutatni Varsóban, akkor ezt Nowak akadályozta meg! Sőt, Spirót egy időre be sem engedték Lengyelországba. Nowak szerint lengyel-ellenes volt a magyar író műve, és az MSZMP megrendelésére készítette, írta.

Érdekes, erről valahogy nem tettek említést a MN, ill. a HírTv híradásában. Csak, mint az Orbán Viktor melletti nyílt levél szervezőjét említették......

 
At 10:10 PM, Blogger Pocakos said...

A betiltott Spiró könyv és színdarab (kattints rá!)

 

Post a Comment

<< Home