Tuesday, January 31, 2012

Kormánypárti média 2.

Nemrég bukkantam a fidesz.hu oldalán egy cikkismertetésre, „Az új alaptörvény ékkő az erkölcsi sivatagban” címmel, ami egy skót újság vasárnapi (jan. 15.) számában jelent meg.

Az ismertetés olvasásakor, más sem járt az eszemben: milyen kitartó munkával lehet olyan cikket találni a világ milliónyi újságja közül, amelyik „szívmelengető”, „májhizlaló” lehet a (jelenlegi) hazai vezetésnek? Aztán felvetődött a „megrendelés” gyanúja, ami a szovjetrendszerben mindennapos volt. És ez a propagandafogás csak az újszülötteknek új.

Közben a Magyar Hírlap is beszámolt erről az állítólagos (skót) dicshimnuszról egy rövid publicisztikában, emígyen: „……A Scotland on Sunday cikkének írója röviden és egyetlen hiba nélkül összefoglalta a magyar történelem lényegét, és megértette, hogy az új alaptörvény visszatérést jelent a hagyományhoz, a kulturális örökséghez, és erkölcsi, szellemi megújulást akar…..” (Sarkosan fogalmazva - 2012.01.17.)

Hamar megtaláltam az eredeti cikket és pillanatok alatt rájöttem, hogy itt valami ármánykodás (manipuláció?) van! Mind a magyar nyelvű szelektív közlés, mind a történelmi ismeretek súlyos hiányában szenvedő szerző részéről. Az inkriminált cikkben borzasztó nagy hülyeségek vannak. Talán a történelemhamisítás jobb szó lenne, de hagyjuk! Egy biztos, Bill Jamieson-nak fogalma sincs Magyarország történelmi múltjáról..

Honnan is lenne, hiszen csak gazdasági cikkeket ír! – az a szakterülete. (arról ismert). Politikai beállítottsága „euroszkeptikus”, de nevezhetnénk EU-ellenesnek is. Amin nem lehet csodálkozni, hiszen a britek eleve kárörvendően nézik, figyelik a kontinentális Európát, különös tekintettel a francia-német viszonyra. (Ami miatt 1871 óta állandó viszályok és háborúk voltak a szárazföldön, és valamennyi konfliktusban (nem csak szimbolikus) kulcsszerepe van és volt a Versailles szónak). A cikkben erre is van utalás, hiszen a szerző szerint mindenért, ami (kontinentális) Európában történt mindenki hibás, csak a britek NEM! Ezért aztán, mit is várhatunk egy olyan kissé(?) „elfogult” szigetországi sovinisztától, aki dolgozatát azzal indítja, hogy „Brüsszel és az Obamáék által megszállt Washington”. Majd kioktatja az egész világot, hogy egy picit kellene ismerniük a magyar történelmet, mielőtt elmarasztalják az orbáni vezetést.
(„…..Brussels and Obama-occupied Washington are anxious to force its repeal: they should read some Hungarian history before embarking on such a futile confrontation…..”)

Aztán Jamieson gazdasági szakíró bebizonyítja, hogy neki még annyi fogalma sincs a magyar történelemről, mint Brüsszel vagy az Obamáék által megszállt Washington magyar szakértőinek. Van néhány kerek mondata, amit sikerrel fordított le a Fidesz-központ, és ami hízelgő (lehet) a jelenlegi hazai vezetésnek. A többi azonban nevetséges. Vagy siralmas. Vérmérséklettől függően.

A legnagyobb hülyeség, ami abszolút hiteltelenné teszi a (skót?) gazdasági szakíró eme történelminek szánt cikkét, amikor a kommunizmus és a magyar kommunisták bűnei közé sorolja 600.000 magyar koncentrációs táborba küldését !!! Nem hittem a szememnek.
(„…..It lists the crimes of Communism and lifts the statute of limitations that protected the criminals of the Soviet era who despatched 600,000 Hungarians to concentration camps…..” )

Nem folytatom az idiótaságot, de érdemes lenne az egész cikket lefordítani, hogy mindenki láthassa: miből csemegézik oly büszkén a Fidesz sajtófigyelő.

Egy dolgot viszont nagyon hiányolok e remekműből: vajon a szerző (Bill Jamieson) miért nem javasolja a briteknek, vagy az angol koronától épp elszakadni akaró skótoknak, hogy ugyan vegyék már át ezt a magyar alaptörvényt! – mint „a hagyományos értékek, a nemzeti öntudat és a szabadságtisztelet ékkövét” …..a „21. század erkölcsi sivatagában”


Kapcsolódó anyag

Kormánypárti média ....... (Monday, January 30, 2012)0 Comments:

Post a Comment

<< Home