Tuesday, May 16, 2006

1848 - a világsiker

Az indiai EFYTimes.com örömmel jelenti, hogy ezentúl ingyenesen letölthető az 1848 című stratégiai játék. Mint a hírből kitűnik eredetileg a magyar Oktatási Minisztérium támogatásával tavaly márciusban jelent meg és óriási siker volt Magyarországon. Több mint százezerszer töltötték le a 10 milliós országban. Az angol változatot a Battlefront.com fejlesztette ki, mely néhány változtatást eszközölt. Az angol nyelvű szöveg így reklámozza a játékot:

Az 1848 Közép-Európában, a Kárpát medencében játszódik, a Habsburg Birodalom határain belül a magyar függetlenségi háború idején. A háborúnak akkor lett vége, amikor Oroszország hatalmas hadseregével beavatkozott. Az 1848 játékosainak itt a nagy alkalom, hogy megváltoztassák a történelmet.

A csatatéren a játékosnak lehetősége van egész hadsereget mozgatni (támadni, visszavonulni, védekezni, erősítést kapni, megszállni, sőt egy új hadsereg is alakíthat. A környezet a mai térképeken alapszik. Tizennégy különféle egység áll a játékos rendelkezésére, úgymint gyalogság, huszárok stb. A játéknak 100 tábornok is része, akik közül nem egy valóságos történelmi személy. A zene is korhű, melyet egy időjárás rendszer is kiegészít.

A Battlefront.com folyatást ígér, mégpedig „A szabadságért” címmel, mely az amerikai függetlenségi háborút dolgozza fel és valószínűleg július 4-én hozzák forgalomba.

Az 1848 INNEN tölthető le.

2 Comments:

At 3:59 PM, Blogger Szőlősgazda said...

Ez a játék szánalmas, kb. 10 évvel ezelőtti grafikai motorra épül. Nevetséges, hogy az OM ilyen béna valamihez adta a nevét, abban az országban, ahol pl. a Stormregion fejleszt olyan játékokat, amelyek az európai szaksajtónál "Év játéka" címet nyernek.

 
At 9:36 PM, Blogger Pocakos said...

Ehhez nem tudok hozzászólni. Én csak "közvetitő" vagyok. Arról számolok be, amiről a nagyvilág. (a hazai média viszont nem!). Még néhány portál, ahol lelkedezve írtak róla a napokban, mondván, hogy INGYENES - (talán épp ezért)

1. GameZone (MI)
2. Boomtown (Dánia)
3. Worthplaying (CA)

 

Post a Comment

<< Home