Monday, February 20, 2006

Köszöni jól van....

...Üzeni Lothar Matthäus a hírügynökségeken keresztül. Szinte minden valamire való sportrovat megemlíti, hogy mióta Matthäus Brazíliában van, a csapata minden mérkőzését (összesen ötöt) megnyerte, és mindenki happy. Elemzők megjegyzik, hogy az Atletico Paranaense nem tartozik a “tradicionális” (nagy múltú) klubok közé, viszont felszereltségben egyedül álló. A 32 ezer főt befogadó stadionja, a Kyocera Arena, az ország legjobb sportlétesítménye. A csapat székhelye Sao Paolo-tól 350 kilométerre, délnyugatra található, Curitiba nevű városban, Parana szövetségi állam fővárosában. Az Atletico a szövetségi állam legjobbja, a helyi bajnokság győztese, és jelenleg 20 ponttal vezet az idén lejátszott 10 mérkőzés után a paranai bajnokságban.

A legutóbbi győzelem után Matthäus úgy nyilatkozott, hogy “a csapat fokozatosan fejlődik, de hosszú út áll még előttünk”.

A 150-szeres egykori német válogatottról még elmondják, hogy otthagyva a magyar szövetségi kapitányi posztot, és ő az első európai edző brazil csapatnál. Lothar kilenc hónapos szerződést kötött az Atletico Paraneanse-szel, még pedig “két részletben” kétszer négy és fél hónapra, hogy az európai nyáron a németországi futball VB-én (június 9. - július 9.) tv-kommentátorként dolgozhassék. A jelentések megemlítik, hogy Lothar Matthäus a legtöbb VB-n és a legtöbbször játszott játékos. Összesen 25-ször lépett pályára (1982, 1986, 1990, 1994 és 1998). 1990-ben Európa legjobb játékosa lett, 1991-ben, pedig a FIFA választotta a világ legjobb játékosának.


0 Comments:

Post a Comment

<< Home