Tuesday, February 21, 2006

Képzavar vagy szélhámosság?

Az MTI jelentésére hivatkozva szinte valamennyi magyar hírportál (MNO, NOL) közli, hogy

“…..Áder János reméli, hogy az ötvenhatos forradalom 50. évfordulóján nem olyan ember mond ünnepi beszédet, aki benősült az Apró-családba. ……”

Erre mondják, hogy “Jó!” (poén), - akik ismerik az elmúlt több, mint 60 év magyar történelmét. De igazán csak az tud, ezen jót mosolyogni, aki ismeri a Szabadvilág demokratikus rendszerét is. Áder és pártja igazi népmesei elemeket csempész be az idei választási kampányba! Ahogy a szobafestő inasból mára arisztrokrata dinasztiát varázsol a Kádár-korszak szülötteinek egy kis kollégiumi társasága. Olyan káder gyerekek, akik saját bőrükön sohasem tapasztalták meg, hogy mi a demokrácia, mit jelent a (nyugati) "jobboldal". Ez a magát “jobboldali”-nak nevező (szélhámos) csapat most egyenesen arisztokrata, "burzsuj" családalapítónak kiáltja ki azt az egykori kommunista pártkatonát, aki életében mindenre kapható volt a “párt” és a diktatúra érdekében.

Szegény Apró elvtárs, szegény magyar szélsőbal (MKP, MDP és MSzMP), szegény magyar munkásmozgalom, és szegény Marx és Engels, vajon mit szólnának, ha megtudnák: (nem elvhű! de) párthű emberüket és leszármazottjait a mai magyar “jobboldal” az ország egyik leggazdagabb és tekintélyesebb családjának titulálja? Mi ez, ha nem szélhámosság? Visszaélés a (valódi, nyugati értelemben vett!) jobboldal nevével, nevében. Ez az “Apró-család” kifejezés úgy hangzik, mint a Széchenyi-, Batthyányi-, Dréher-, Weiss- vagy a Hathvany-család (patinás) történelmi neve. Ergo, a jelenlegi, magát “jobboldal”-nak tartó, nevező társaság a kapitalizmus jeles történelmi dinasztiái közé emeli egy (kommunista) szobafestő családját. Ez számomra borzasztó fonák és nagyon vicces. Az, pedig még inkább érthetetlen, és mosolyt fakasztó, ha valakit a felesége nagyapjájának tettei miatt vonnak felelősségre, vagy ítélnek meg, - esetleg el.

Jó lenne megérteni: a miniszterelnök jóval politikai szerepvállalása előtt maga szerezte vagyonát (hogy hogyan, az más kérdés, arról valóban lehetne vitatkozni). Apró Antal öröksége, ill. az *Apró család* vagyona közel sem akkora, mint Gyurcsányé! Ezért, "az Apró családba való benősülés" - egy marhaság! Az elképzelhető, (sőt biztos!), hogy az Apró unoka jó családi kapcsolatait kihasználta a fiatal üzletember Gyurcsány. De azt állítani, hogy azért vette el az Apró unokát, hogy "benősüljön" a multimilliomos, nagykapitalista, nagytőkés Apró családba, - badarság. Mégis, ezt a marhaságot szeretnék elhitetni az országgal a magukat "jobboldali"-nak nevező Kádár-csemeték.

Ha komolyan vennénk az áderi “jobboldal” kijelentését, akkor az igencsak a hidegháború éveit idézi, - akkoriban mondták, hogy Truman elnök cipőfűzőt árusított (családi vállalkozásban rövidárú boltja volt). Vagy napjaink amerikai bulvár szintje, amikor azt írják, mondják, hogy “Schwarzenegger benősült a Kennedy klan-ba”. Az persze már senkit sem zavar, hogy a Kennedy-ek demokraták, Schwarzenegger meg republikánus.


0 Comments:

Post a Comment

<< Home