Monday, January 23, 2006

Lajosmizse hírbehozva

Egy belga újságra hivatkozva “pinkáns” hírt ad közre a Népszabadság: “Meztelen nők szadista birkózóviadala Magyarországon” címmel. Annak ellenére, hogy a magyar napilap még az eredeti cikket is megadja, néhány dolgot másként tálal olvasóinak. Nem szól például, hogy az orgiaszerű (női) birkozó bajnokságot, tornát szervező belga férfi egy helyi (Jemelle) sportklub (Athénée – Athenaeum) egykori vezetője a feleségével együtt szervezi ezeket a "tornákat". És azt is diszkréten elhallgatja, hogy a magyarországi “orgia” színhelye a lajosmizsei Gerébi Kúria Hotel volt. Lehet, hogy ez “hitelrontás”, de a belga cikkben megnevezték a női birkozó torna színhelyét.

Aztán még egy érdekesség: a magyar változat mintha az erotikát akarná fokozni, amikor azt írja, hogy “a vádak kitépett szőrzetről, (…) szólnak”. A “poil” (hair angolul, Haar németül) szót inkább hajnak illett volna fordítani, hiszen egy ilyen birkózás (verekedés) közben valószínűbb, hogy a hölgyek egymás haját tépték ki, mint sem a “szőrzetét”.

Mivel a hírt szórul szóra átvette az MTV Híradó-ja is, ezért feltételezhető, hogy a magyar változat az MTI-től származik.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home