Friday, August 19, 2005

Buli vagy bunda

Többet költött el a Real Madrid szállodára és a budapesti tartózkodására együttvéve, mint amennyit Puskás Öcsinek gyűjtöttek össze a barátságos, jótékonysági meccsel. A Reuters jelentése szerint, a Real 25,5 millió forintot költött, Öcsi, pedig alig több mint 22,5 milliót kapott.

A szervező TriGránit szóvivője szerint a bevételből (jegyek árából) a madridi csapat 320 millió forintot kapott. AZ MTI szerint 420 millió forint volt a teljes bevétel, így a különbözetből fedezték a stadionbérlést, a biztonsági céget és az egyéb kiadásokat.


Szégyenletes, ahogy ezt az egész Puskás Öcsi ügyet kezelték és kezelik. Én amellett vagyok, hogy úgy, ahogy vannak a nemzet szinészei (tízenketten, életük végéig havi félmillió forintot kapnak az államtól életművük elismeréseként), úgy a sportolók is megérdemelnének egy hasonló állami "alapítványt". Ennek keretében, címén pedig az állam igazán átvállalhatná Puskás Öcsi orvosi kezelését. Igaz, hallottam olyan véleményt is, hogy "ha harminc évig a spanyoloknak fizette az adót és a betegbiztosítást, akkor ott is kezeltesse magát".

6 Comments:

At 12:17 PM, Anonymous Anonymous said...

Van Nemzet Sportolója is, Puskás is köztük van. Ők is 500 ezret kapnak havonta.

 
At 1:40 PM, Blogger Pocakos said...

Kösz az infót! Akkor viszont (pláne) nem értem az egészet. Mire (volt) jó ez az egész cirkusz, gyűjtés, jótékonykodás? A kórházat kell fizetni - bárhol a világon. Akkor itt valami egészen másról van szó, amiről a média, ill. a Puskás család NEM tájékoztat.
Ettől függetlenül, a havi félmilkóért cserében (helyette) a magyar állam átvállalhatná a Puskás Öcsi kórházi kezelését. És nincs szükség ilyen botrányos, gusztustalan tarhálásra - főleg, hogy a háttere ennyire "titokzatos".

 
At 3:22 PM, Anonymous Anonymous said...

Pocakos, Puskás évekig vastag pénzért külföldön focizott. Hova tette a pénzét. OK, semmi közöm hozzá, de akkor most miért az én pénzemen akarják gyógykezelni?

 
At 4:16 PM, Blogger Pocakos said...

Mint jeleztem, vannak ilyen hangok, vélemények is, mint a Tiéd. Ezzel szemben, én azt hiszem és vallom, hogy teljesítménye alapján (a világban neve fogalom, és egybeforrt Magyarországgal) megérdemli, hogy élete végén állami támogatásban részesüljön. Amivel viszont (még ma is!) adós a média (és a család) a hazai közvélemény felé: mennyibe kerül a kórházi ellátása, kezelése, ápolása? Mi kerül ilyen sokba? Ha abból indulok ki, hogy az állandó (24 órás) felügyelet egy otthoni ápolás esetén havi 100-200 ezer forintból megoldható, és ha ennek duplájával számolom a sokkal alaposabb „műszeres” kórházi ápolást, akkor is ki kellene jönnie a „nemzet sportolójá”-nak járó havi félmillióból. És akkor már senki sem érezné úgy, hogy az ő pénzéből tartják el.
Megjegyzem, ha az állami támogatást 10 millióval osztod, akkor nem igazán terheli meg a Te zsebedet Öcsi (bácsi) gyógykezelése.

 
At 3:03 PM, Anonymous Anonymous said...

...mig a hangya szorgosan dolgozott és gyűjtögette az élelmet a szűkösebb időkre, addig a tücsök egész nap csak hegedült.
Az érte járó rengeteg pénzt pedig mind elmulatta.
...jött a hideg tél és a szorgos hangya oduja mélyén, a kemény munkával megteremtett biztonságban éldegélt.

...és az éhező, fázó tücsöknek adományt gyűjtöttek azok a szorgos hangyák, akik egész életükben nem kerestek annyi pénzt amennyit a tücsök egy év alatt elherdált...

Azért ez kissé mulatságos. Bocs. Tragikomikus.

Azt írod vannak ilyen hangok...
Igen, tényleg vannak.

Én azt hiszem még mindig jobb, hogy botrányosan és gusztustalanul összetarhálták a pénzt neki, mint ha az állambácsi csak úgy odaadta volna. (Így legalább csak az fizette a gyógykezelését aki akarta.)

 
At 3:36 PM, Blogger Pocakos said...

Azt írod példamesédben, hogy „elherdálta”. Nos, ez az a pont, ahol a média (és a család) felelősségét, ill. annak hiányát érzem. Nem tudjuk – sajnos – hogy mi történt, hogyan került ilyen helyzetbe, és azt sem, hogy valójában menyibe kerül a kórházi kezelése, ellátása. Ez a bizonytalanság „osztja meg az országot”. Tök fölöslegesen. Tiszta, őszinte szavakkal, sokkal könnyebben értenék meg az emberek a helyzetet. Jómagam is. Persze ellenzői mindig lesznek. Természetesen.

 

Post a Comment

<< Home