Tuesday, June 21, 2005

Nem értem

Azt írja a világsajtó (pl. két canadai web-oldal), hogy az augusztusi Real Madrid meccs Budapesten valójában egy jótékonysági meccs lesz Puskás Öcsi orvosi kezelésének, kórházi számláinak fedezésére. A "bulit" a multimilliomos Demján Sándor szervezi - jelenti a mai sajtótájékoztatóról a Reuters. Én nem teljesen értem ezt, hiszen Öcsi Mo.-on van, itt kezelik, - és a magyar állam igazán átvállalhatná a költségeket, ahelyett, hogy Stadiont neveznek el róla. (már életében). Saját élője nem lehet egy országnak? …….csak halottja? Szomorú! Nagyon szomorú!



Ui. Megnéztem az erről a hírről szóló magyar oldalakat. Egyik sem említi, hogy Puskás 1957-ben disszidált, és a Real játékosa volt. A külföldi jelentések viszont nem hagyják ki! Sőt, a Reuters azt is megemlíti, hogy Puskás az egyetlen játékos, aki EK döntőben 4 gólt rúgott 1960-ban a Real színeiben a Eintracht Frankfurt ellen (7:3).

3 Comments:

At 1:46 PM, Anonymous Anonymous said...

Bocs - és tudom, h kukacosság tőlem - de olyan, h EK nincs. Korábban BEK volt - itt rúgta a labdát Puskás is (ennek a kifejtése: Bajnokcsapatok Európa Kupája) most meg BL - Bajnokok Ligája (Champions League).

EK az Európabajnokság elődje volt, 1960, 1964 és talán 1968-ban...

Sorry.

Egyébként a keddi sajtótájékoztató után jónéhány orgánumban elhangzottak ezek az információk - pl. a rádióban, ezért talán érdemes lenne legalább néha azokat is figyelned, ha már minősítesz

 
At 2:12 PM, Blogger Pocakos said...

Minden „építőjellegű kritikát” szívesen fogadok. ;-)
Védelmemben. A Reuters hírében szó szerint ez áll(t):
„…..Puskas is the only player to score four goals in a European Cup final, when Real crushed Eintracht Frankfurt 7-3 in 1960. ….”
Bocs, ha magyarom megkopott és a tükörfordítás „áldozata” lettem. ;-) Megjegyzem, szerinted is 1960 (körül) még Európa Kupa volt. Ha figyelmesen olvasol, akkor kitűnik, hogy én a „magyar (web)oldalakat” néztem, és ott bizony sehol sincs említés, hogy Puskás 56 után disszidált és húsz évig játszott a Real Madrid-ban. És, mivel a Honvéd játékosa volt, „katonaszökevény”-nek számított. (kb. a rendszerváltásig). Szóval a „minősítés” – ha fennáll, akkor – jogos ! , mert a hazai médiában ez semmilyen formában nem jelent meg. Különben SZÉGYEN, hogy egy ilyen embernek jótékonysági mérkőzésen kell összetarhálni a kórházi kezelés költségét, és ehhez a volt csapatának kell Mo.-ra jönnie. Sorry, too.

 
At 10:40 PM, Anonymous Anonymous said...

Puskás a Realban nagyságrendileg 370 gólt lőtt 330 meccsen! Ez sem semmi!

 

Post a Comment

<< Home