Saturday, June 25, 2005

Hol volt Veres ?

Nemrég azt kérdeztem itt, hogy: Hol van Veres ? Hiszen – mint azt jeleztem – a pénzügyminiszter pekingi útjáról én a kínai állami hírügynökségtől szereztem tudomást. Azóta, már a magyar média is beszámolt róla.

Mégis. Még mindig nem értem. A magyar hírek miért úgy állítják be Veres János kínai útját, mint aki pénzügyminiszterként lenne jelen, és tárgyalna.- pl. a MR hírében. Sőt, a MR szerint Veres eleve egy nemzetközi konferenciára ment volna: „….. Európa és Ázsia pénzügyminiszterei találkoznak Kínában. Veres János magyar tárcavezető kétoldalú tárgyalásokat is folytat….”

Ugyanakkor Xinhua állami hírügynökség határozottan állítja, hogy a Kínai Kommunista Párt (KKP) Központi Biztottsága Nemzetközi Osztályának meghívására érkezett, és tartózkodik Kínában Veres, aki mellékesen(!) pénzügyminiszter is. (Veres Janos is also Minister of Finance of Hungary. He visited China at the invitation of the International Department of the CPC Central Committee.)

Ezenkívül a MR ezt írja: „……..A szombaton kezdődő, kétnapos ázsiai-európai pénzügyminiszteri csúcstalálkozó egyik fő témája a fejlődő országok segélyezése lesz. Erről a pénzügyi tárca vezetője a következőket mondta: …….”

És mit ír a hivatalos kínai hírügynökség a Xinhua?


Finance Ministers from 13 Asian, 25 European nations and representatives of the European Commission will gather in north China's Tianjin Municipality on Sunday to discuss various options to help deepen economic and financial ties between the two continents.

Érdekes, a házigazda kínaiak úgy tudják, hogy vasárnap lesz a pénzügyminiszteri csúcs (the Asia-Europe Finance Ministers Meeting (ASEM-FMM)) !!! És, azt is tudják, hogy hol ! Észak-Kínában, (Pekingtől délre) Tiencsin (Tianjin) kikötővárosban.

Ilyenkor hol van pl. a Népszabadság pekingi tudósítója? ;-)) (lásd Nézőpont kérdése)

0 Comments:

Post a Comment

<< Home