Monday, June 27, 2005

Fizet az ETO

A FIFA döntőbizottsága kártérítésre kötelezte a Győri ETO-t egykori játékosa Nebosja Vukosavljevic jogtalan elbocsátása miatt. A most ausztrál állampolgár, és Melbourne-ben futballozó Vukosavljevic 2003-ban játszott az ETO-ban, majd az egyik meccsen eltörte a lábát, és ezt követően elbocsátották. A FIFA-hoz fordult játékos panaszát kivizsgálták, melynek eredményeként most a győri csapatot kártérítésre és a játékos az elmaradt fizetésének kiegyenlítésére kötelezték. Az összeget nem hozták nyilvánosságra.

Ugyancsak FIFA hír – amiről még mindig nem látom a magyar nyelvű beszámolókat, pedig már dél-afrikai web-oldalak is írnak róla. A 2006-os labdarugó VB-n csak olyan sportoló vehet részt, aki orvosi igazolást hoz, hogy nincs szívrendellenessége.

3 Comments:

At 6:34 AM, Anonymous Anonymous said...

Kiváncsi lennék, hogy milyen mélységig vizsgálják a sportolókat, hogy kizárják a szivrendellenességeket?Nem hiszem, hogy eljutnak az invaziv vizsgálatokig.Persze a feladat sportovosi kompetencia!

 
At 2:40 PM, Anonymous Anonymous said...

Ja, de azt se feledjük el, hogy:
1, Ott meleg lesz és nyilván nem akarnak halált a pályán;

2, A doppingszerek egy részét azért engedélyezik használni, mert gyógyszerként is funkcionál.

(Szerintem a második érv erősebb....)

 
At 3:02 PM, Blogger Pocakos said...

Németországban június 09. és július 09. között miért lenne/lesz annyira meleg? Tőlünk északabbra van, 12 városban mérkőznek, és délután három előtt egyetlen meccs sem kezdődik !!!
http://eur.i1.yimg.com/eur.yimg.com/i/eu/fifa/06de.pdf

 

Post a Comment

<< Home