Saturday, June 25, 2005

India hálás

Béna vagyok.(?) A magyar keresőprogramok (hirkereso.hu, hirlista.hu, hirstart.hu) egyetlen egy találatot sem adtak ki „Tagore” nevére. Miközben az indiai oldalak elismeréssel írnak Balatonfüredről, ahol a Mo.-on tartozódó indiai külügyminiszter leleplezte a nagy költő mellszobrát. Én úgy tudtam, hogy eddig is volt Rabindranath Tagore szobor Balatonfüreden, de mint kutakodásomból kiderült, csak fejszobra, amit egy indiai művész készített és 1956-ban állítottak fel. (lásd itt). Az indiai jelentések szerint a szoboravatáson túl, India állam másfél millió forintot adományozott a balatonfüredi Szívkórháznak, ahol Tagorét 1926-ban gyógykezelték. A hírek szerint India nagyra értékeli, hogy a kórházban múzeumnak rendezték be azt a szobát, ahol Tagore lakott.

6 Comments:

At 8:05 AM, Blogger Pocakos said...

Vagy inkább bénult? Esetleg lusta? Hogy nem néztem végig a vezető napilapok, hírportálok oldalait, keresőit? Pedig esküszöm, nem a (hír)keresőprogramok lejáratása a célom. De azért bosszantó!

 
At 8:10 AM, Blogger Pocakos said...

Azért itt van egy jó adag PR munka: jópofa szemfényvesztés, - vagy ha úgy tetszik „az érzelmekre ható szándékos félretájékoztatás. Hiszen mennyi is az a másfél millió forint? Középárfolyamon 2005.06.26 05:53:22 UTC.
7,345.380 USD (1 USD = 204.210 HUF)
6,069.304 EUR (1 EUR = 247.145 HUF)
forrás: http://www.xe.com
Szóval nem erőltette meg magát az indiai kormány, ill. állam.
A gesztus azért ettől függetlenül is SZÉP!

 
At 12:10 PM, Anonymous Anonymous said...

Azért tőlünk is szép, hogy ennyit tettünk egy indiai költőért. Illetve számomra meglepő.

 
At 6:34 PM, Anonymous Anonymous said...

OFF
tudom, hogy nem a hirlista oldal, sem a konkurensek lejáratása nem volt a cél, de ezek a szolgáltatások - gondolom nem árulok el nagy titkot - automatikusak. tehát ha nálunk nem találtad meg az utóbbi 7 napban, akkor az csak azért van mert a hírforrásaink (bal oszlop, 2. doboz) nem írtak erről. ezt csak a pontosítás miatt írom, no offense! ;)
ON

 
At 6:58 PM, Blogger Pocakos said...

Köszönöm! Ezzel csak alátámasztod azt, ami egész „működésem lényege”, azaz olyan hírek közlése, (egy bizonyos „sajtófigyelés”), amiről a magyar média nem beszél (hallgat?), - ki tudja miért? – miközben úgy érzem, nem árt tudni róla. Ez az ars poetica-m. ;-)
(Eddig egy zártkörű (szakmai) fórumon műveltem, ahol szállóigévé vált beírásaim utolsó mondata: „és erről hol lehet olvasni magyarul?”, ami miatt néhányan ott kikiáltottak a „magyar újságírás ellenségének”…..)

 
At 9:20 AM, Anonymous Anonymous said...

elég viccesnek találom, hogy a GoogleNews-ban naponta rákeresel arra, hogy Hungarian, aztán ha találsz ott valami teljesen érdektelen hírt, ami a magyar médiában természetesen nem jelent meg vagy csak nagyon apró híradásban, akkor írsz egy háborgó bejegyzést. Szánalmas.

 

Post a Comment

<< Home