Friday, December 03, 2010

Deichmann (?)

Most kaptam. - NINCS (részemről) leellenőrizve !!!


Íme egy új fajta csalás!


A *Deichmann Cipőbolt* elfelejtette tájékoztatni a vásárlóit, hogy ez év februárjától az OTP-nél vezetett számláját átvitte egy svájci érdekeltségű bankhoz, és minden kártyával fizető vásárlótól USD vagy CHF-ben veszi le az áru ellenértékét az aznapi árfolyamnak megfelelően. Így a vásárolt áru akár pár száz forinttal is többe kerülhet, erre persze a kedves vásárló csak akkor jön rá, ha megkapja a számlakivonatát és esetleg még át is böngészi azt... Ugyanis a kártya lehúzásakor (az árun feltüntetett) magyar forintban megadott összeg szerepel, és még ha sms-t is kapunk a vásárlásról, ott sem derül ki ez a kis "csalás"....

.

Jó lenne kideríteni e hírnek (kör-e-mail-nek) az igazságtartalmát. Vajon ez az egyetlen üzletlánc, ami ezt csinálja? Egyáltalán igaz lehet ez a hír? Nem valami "üzletlánc"-ellenes akció? - amolyan múltik elleni hecckampánya része...........

.

Frissítés !!!!


Utána gondoltam, és ez nekem NEM tetszik, gyanús !!!
Szerintem HOAX, vagy szándékos "hitelrontás", üzletlánc-, multi-ellenes körlevél. Hecckampány! (?)

A Deichmann Mo-on működő, bejegyzett társaság. Enélkül nem forgalmazhatna semmit belföldön. ilyen minőségében viszont erősen kétséges, hogy vezetheti-e a számláját CHF-ben, külföldi banknál. Ráadásul mi ez, hogy USD vagy CHF-ben fizettet az ügyféllel? Pofára eldönti, kit, hogyan ver át? Ha piros alapon fehér mintás zoknit veszek a cipőhöz, akkor CHF, ha pedig marhabőr bakancsot (vagy csillaggal, sávokkal díszített nyelvű cipőt), akkor USD? :-)))

3 Comments:

At 3:33 PM, Blogger Harry Tusker said...

Ez egy rendszeresen felbukkanó hoax.

 
At 3:52 PM, Blogger Pocakos said...

Igen, én is így gondolom. Megelőztél. ;-) Köszi!

 
At 3:02 AM, Anonymous geezer said...

Pár fogalom azért keveredik, akár hoax, akár nem (biztos az).
Tehát: a terminál tényleg lehet belföldön is eurót elfogadó terminál, viszont belföldön a belső piaci "valuta" a forint. Szóval ha EUR-ban írják be a készülékbe az árat és abban zajlik a tranzakció, akkor *technikailag valós, elképzelhető*, hogy a Visa/MasterCard által mediált tranzakció ténylegesen a bank által az aktuális EUR->HUF árfolyamon lesz teljesítve (bár az első Visa/MC elszámolásnál kiderül a bank számára, hogy belföldi tranzakcióban volt EUR forgalom, ami nem támogatott).
(Webes virtuális terminálnál volt már ilyen problémánk, a bank t+3 munkanapon belül észlelte a hibát minden esetben)

A valószínűbb inkább az a helyzet, hogy a pénztárgép vevői tájékoztató
display-én látta az egységsugarú vásárló a több valutában feltüntetett ellenértéket, és ez zavarta meg (ami a nagyobb ruházati láncoknál bevett szokás).

 

Post a Comment

<< Home