Saturday, October 09, 2010

Eminens nagyköveti tájékoztatás

Beindult az országimázs:

"..... Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter első napi programja a terveknek megfelelően zajlott. A miniszter egyetlen programja sem maradt el, találkozói eredményesek voltak......" - jelenti a washingtoni magyar nagykövetség. (OS -MTI)

Ennek az a bája, hogy a hír magyarul jelent meg, "hazai fogyasztásra", - valószínűleg az augusztus végi kormányfői "eligazítás" eredményeként. Akkor a magyar nagyköveteknek tartott vezetői értekezleten elhangzott Orbán beszédet így ismertette az index.hu:


..........."Magyarország olyan ország, amely visszanyerte a hangját" - mondta az elmúlt hónapok politikai változásáról. Ez szerinte új kezdőpontot jelent a diplomatáknak, de egyben igényt is, hogy külföldön meg is hallják, amit mondunk. Nem szabad túlbecsülni Magyarország külpolitikai lehetőségeit, de elvárja a nagykövetektől, hogy ne is becsüljék alá azokat. ...... (index.hu - 2010.08.30 - Orbán gyors és intelligens külpolitikát vár)

Vajon a ma hajnali (OS-) MTI hír angolul is megjelent? - és vajon hány vezető amerikai és világlap, hírügynökség vette át ezt a világrengető jelentést, miszerint "....A miniszter (Matolcsy) egyetlen programja sem maradt el, találkozói eredményesek voltak. ..." A külföldi híradásokból talán az is kiderül majd, hogy mik voltak az "eredmények"?

.


Magánvélemény

"......egyetlen programja sem maradt el, találkozói eredményesek voltak....."

Az én olvasatomban Matolcsy mindenhova időben elért, mindenkivel sikerült találkoznia. Úgy tűnik, ez már eredmény. Olyan apróságra meg nem érdemes odafigyelni, hogy nem a tárgyalásai (ha volt ilyen), hanem a találkozói voltak eredményesek. Magyarán, sehonnan sem késett el - és erről az ország lakosságának illik tudni..... Hajrá Magyarország, hajrá magyarok! ;-)



0 Comments:

Post a Comment

<< Home