Sunday, September 26, 2010

Marxista belügyminiszter (?)

Miközben szakmai felkészültségétől és könyvtárosi szervezőkészségétől függetlenül éles vita folyik Szabó Ervin ideológiai elkötelezettségéről, addig a magát konzervatív, jobboldalinak nevező kormány belügyminisztere legutóbbi beszédében egy kitűnő marxista elemzést adott hallgatóságának és az országos médiának.

Többek között azt mondta: "……az országban jelentősen vissza fog esni a vásárlóerő, szegényednek az emberek, egyre több olyan jelenség lesz, ami a rendvédelmi szervek nélkül nem lesz megoldható"......" Majd az MTI jelentése kifejtette:

"......Pintér Sándor szerint emiatt egyre nagyobb lesz a korrupció, egyre nagyobbak lesznek a gazdasági bűncselekmények, egyre több lesz az utcai bűncselekmény és - mint fogalmazott - "nyilvánvaló, hogy egyre több lesz a fegyveres rablástól kezdve minden más". Mindezek megfékezéséhez elszegényedett rendőrséggel nem lehet nekikezdeni - szögezte le. ..."

Pintér belügyminiszter, Szabó Ervinhez hasonlóan, abból a marxi megállapításból indul ki, amely az anyagi helyzet romlásából deriválja az erkölcsi züllést, és annak nyomán a bűnözést, mint társadalmi jelenséget.

Persze, lehet, hogy ismét egy „kommunikációs” hibával, zavarral állunk szemben, és valójában csak a „pénzért harcol”, azaz beosztottjainak, minisztériumának kíván nagyobb szeletet kapni a költségvetésből.

Ha így van, akkor a történet vészesen emlékeztet a Kósa-Szíjjártó féle "görög válság" hasonlatra, ami a forintgyengüléshez vezetett. Az külső pánikot okozott, ez belsőt gerjeszt.......


PS.
Erről egy gyermekmondóka jut az eszembe:

Kifordítom, befordítom, mégis bunda a bunda1 Comments:

At 11:09 AM, Blogger rás said...

Az elmúlt húsz év tapasztalatai számomra elég meggyőzően bizonyítják a marxizmus igazságát. (Persze kérdés, mit tekintünk marxizmusnak; remélem, nem az egyszerű "deriválást".)

 

Post a Comment

<< Home