Sunday, November 14, 2010

Szemérmes hazai média

Olvasom az index.hu -n az MTI jelentését, mely szerint emberrablásra készülő négy magyart tartóztattak le Los Angeles-ben.

"......A 70 éves, ausztriai K. István, a 64 éves, Arizonában elfogott K. László, valamint a Magyarországról érkezett 35 éves B. Attila és S. Zsolt a Los Angelesben ékszerboltokkal és marihuána-gyógyszertárral rendelkező Vadim Shapiro elrablására szövetkeztek. ....."


Vadim Shapiro nevét beírtam a Google-ba és azonnal kiadta a történetet angolul, és érdekes módon itt nem tekintették szemérmesen “kiskorúnak” a bűnözőket. Az FBI szóvívőre hivatkozva az amerikai hírportál teljes nevűket közölte, sőt még becenevet is! Ime:

"........Istvan "Steve Kelly" Kele, 70, of Austria; Attila Berkesi, 35, of Hungary; Zsolt Simon, 36, of Hungary; and Lazlo Kopacsi, 64, of Arizona are charged in a federal grand jury indictment with conspiracy to interfere with commerce by threats and violence, according to Laura Eimiller of the FBI ....."

Vajon az index.hu és az MTI miért szemérmeskedik? Miért nem lehet kiírni ezen bűnözők nevét a magyar médiában, mikor az egész világon olvashatók a tettesek neve?



1 Comments:

At 12:02 PM, Blogger Pocakos said...

ezt emilben kaptam, pedig ide kívánkozik:

Azért, mert van egy hülye jogszabály, hogy a gyanúsítottak csak igy szerepelhetnek mindaddig amíg el nem itélődnek, ez alól persze vannak kivételek mint pl. Gy.F. egykori miniszterelnök.

 

Post a Comment

<< Home