Saturday, April 25, 2009

Dwyer már otthon van

Az angol nyelvű média, élén az írrel, jelenti, hogy a Bolíviában agyonlőtt Michael Dwyer holtteste csütörtökön (április 23-án) megérkezett Írországba, ahol azonnal átadták a dublini halottkémnek. A boncolást majd hétfőn végzik el a 24 éves fiatalemberen. A Tipperary-ból származó Dwyer temetésének pontos ideje ismeretlen, ill. a boncolás eredményétől függ majd, de egyes források szerint temetése előtti gyászszertartást kedden tartják Terryglass-ban.

Dwyer szülei (Martin és Caroline) hálásak, hogy az ír hatóságok hozzájárultak a boncoláshoz és a halál okának megállapításához, mivel az ír törvények ezt nem teszik szükségessé, ha egy holttestet külföldről hoznak haza. A szülők remélik, hogy a vizsgálat tisztázni fogja fiúk elvesztésének valódi körülményét.


A családhoz közelálló forrás szerint Michael Dwyer egy 17 fős csoport tagjaként érkezett Bolíviába, hogy részt vegyen egy biztonsági embereknek szervezett kiképzésen, tanfolyamon. A fiatalember előzőleg egy biztonsági cégnél dolgozott Írországban, és akkor határozta el, hogy meghosszabbítja bolíviai tartózkodását, amikor ott, mint testőr talált munkát.


Forrás: (ír) Independent, (északír) Belfast Telegraph

.

Megjegyzem, a magyar fél még mindig nem tudta elérni Magyarosi Árpád holttestének hazaszállítását. Igaz, amiről a magyar média nem igazán számol be, az agyonlőtt fiatalember mellett román útlevelet találtak a bolíviai hatóságok, és valószínűleg ez nehezíti a holttest kiadatását és elszállításának engedélyezését. Hogy erről miért nem lehet őszintén tájékoztatni a hazai közvéleményt? Rejtély.

.

.

Kapcsolódó anyagok

Újabb ír adalék (Thursday, April 30, 2009)

Búcsú M. Dwyer-től (Wednesday, April 29, 2009)

Az írek utána járnak (Tuesday, April 28, 2009)

Bolíviában van halálbüntetés ! (Friday, April 24, 2009)

Miből lesz a cserebogár? (Tuesday, April 21, 2009)
Az MTI, a Külügy meg a Google (Friday, April 17, 2009)




Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home