Thursday, March 27, 2008

Cenzuráz a Népszabadság ?

Azt hittem csak Lipovecz Iván tudatalattija dátumozta át a Népszabadságban a Magyar Hírlap főmunkatársának antiszemita írását, amikor annak a megjelenési dátumát március 18.-t egy nappal későbbre az ország 1944-es náci megszállásának napjára, évfordulójára, március 19-re tette át. Tegnap aztán az index.hu-n megjelent Dávid Ibolya nyíltlevele, melyben a pártelnök asszony is alátámasztja, hogy az inkriminált cikk megjelenési dátuma: 2008. március 18. (első bekezdés vége felé). Az MDF honlapján is olvasható nyíltlevél szövegében is 2008. március 18. áll. Ugyanakkor a Népszabadság mai (nyomtatott) számában Dávid Ibolya szövegében az eredetitől eltérően a március 19. olvasható, látható! Ez pedig azt jelenti, hogy valaki a Népszabadságnál átírta az MDF elnökének szövegét !






4 Comments:

At 11:37 PM, Anonymous Anonymous said...

Az nem lehet, hogy a honlapon 18-án jelent meg, a printben meg 19-én?

 
At 11:51 PM, Blogger Pocakos said...

Erre már én is gondoltam. De! Tegyük fel, hogy valóban a Magyar Hírlap még előző este tette ki az ominózus cikket, ami a nyomtatottban csak másnap, - 19-én - jelent meg. Ha Dávid vagy tanácsadói a 18.-át jelöli(k) meg (akár tévesen is!) nyíltlevelében (és így közli az MDF honlapja, majd így veszi át az index.hu is) akkor milyen jogon javít(!) bele a Népszabi?

 
At 10:58 AM, Anonymous Anonymous said...

ez nem cenzúra, ez hamisítás

 
At 9:02 AM, Blogger Pocakos said...

Tibor: úgy tűnik megfejtetted a "titkot". A bizonyítékot épp a Népszabi szállította! ;-) Ott jelent meg a Szélesnek címzett nyíltlevél - és ott (is) a dátum március 18 !

 

Post a Comment

<< Home