Wednesday, July 19, 2006

Magyar joggyakorlat

Olvasom a Népszava Online-ban a Ságvári-ügyben hozott ítélet szétcincálását dr. Kendétől. Az ítéletről már kihirdetésekor kifejtettem a véleményemet, ezért sincs szándékomban kommentálni ezt az írást. Viszont van két formai kifogásom.

1. A cikk szerzője, ill. a Népszava (Online) miért nem adta meg az eredeti szöveghez a linket? Különös tekintettel, hogy a szerző így kezdi elemzését: „……az ítélet teljes szövege hozzáférhető.... (a Legfelsőbb Bíróság honlapján),…..”



2. Baromi nehezen találtam rá a szerző által hivatkozott web-oldalra. Helyzetemet, keresési módszeremet alaposan megnehezítette az ítélet címe:



A háborús bűntett és más bűncselekmények miatt K.L. és társai ellen folyamatban volt büntető ügyben 2006. március 6-án kihirdetett ítélet. Az ítélet jogerős.

(az ítélet teljes szövege)


Nem tudom, minden bírósági végzésben, indoklásban kiskorúnak, netán ártatlannak tekintik a perbe fogottakat, alperest, felperest egyaránt? De talán a legmegdöbbentőbb maga az itélet, amelyben valamennyi szereplőt csak monogramjával jelölik.

Tényleg ez a magyar joggyakorlat?

2 Comments:

At 12:02 PM, Anonymous Anonymous said...

Pocakos,
Nyilván a személyiségi jogaikat akarták emígyen is tisztelebe tartani... Hasonlóan ahhoz a híradóhoz, ahol a frissen felmentett Princzet a tárgyalótermeben elhomályosított arccal mutatták.
:-)

 
At 1:24 PM, Blogger Pocakos said...

Különös tekintettel S.E.-re, akinek (amúgyis) 32 neve volt. ;-)

 

Post a Comment

<< Home