Tuesday, July 18, 2006

Magyar fiatalok tengeri kalandja

Öt debreceni teenagert mentettek ki brit életmentők a nyugat-angliai partoknál, mint arról a helyi (Burnham) képes hírportál beszámol. Az apályt kihasználva, és a veszélyt fel nem ismerve, vágtak neki a srácok a közeli szigetre való átúszásnak, ami különben tilos, mivel dagály esetén igen nagy a víz sodrása. A hír szerint a szerencsés kimenetelű kalandban semmi kivetnivalót nem talált az Angliában táborozó gyerekek egyik felügyelője (és egyben anya) bizonyos Harsányi Edit. Azt sem igazán értette, hogy a helyiek miért értesítették a parti őrséget és hívták ki a vízi mentőket.

2 Comments:

At 7:52 PM, Anonymous Anonymous said...

Szerintem nem volt veszélyes, és amikor átúsztunk, a felén leért a lábunk. ja és nem kimentettek, csak értünk jöttek. Amúgy tök jó, hogy egy csomó helyre ki van írva :)

 
At 8:21 PM, Blogger Pocakos said...

Kedves ismeretlen "túlélő",

egy dologgal nem vagy tisztában: az pedig a dagály-apály, no meg, hogy ott tilos volt átúszni. Szóval, amikor Ti odaúsztatok, akkor apály volt, és valószínűleg nem tudtátok, hogy mikor jön a dagály, ami örvényt hoz magával. Különben ezért tilos (és veszélyes) ott átúszni. Arról nem is beszélve, hogy az a partszakasz iszapos, amiből aztán nincs menekvés, ha alólad kifolyik a talaj. Ha olyan "veszélytelen" lett volna, mint mondod, gondolod, akkor vajon a helybéliek miért légpárnás járművel mentek értetek?

Jelentkezésednek örülök, bejegyzésedet köszönöm.

 

Post a Comment

<< Home