Saturday, June 17, 2006

Magyarország a futball VB esélyese

Egy felmérés szerint a lakosság arányához képest – a házigazda németeket leszámítva - Magyarország vezeti az idei futball VB televíziós nézettségi ranglistáját. Pedig a magyar csapat nincs a résztvevő országok között. A jelentés megjegyzi, hogy válogatottunk utoljára l986-ban jutott el a világbajnokságra, és vagy ötven éve már annak, hogy az „Aranycsapat” a világ legjobbjai között volt. Ennek ellenére a mostani VB kezdőmeccseit a magyar lakosság 13 %-a nézte/nézi a képernyőkről. Megelőzve ezzel a briteket/angolokat (9 %) és a franciákat (8%), kiknek válogatottja viszont ott van a németországi helyszíneken. A VB-re ki nem jutottak közül a bolgárok közelítik meg legjobban a magyar tévénézőket 12 %-kal, majd őket követik az osztrákok és a norvégek 10-10 %-kal. Ezzel a felmérés azt akarja bizonyítani, hogy a futballőrület (vagy szeretet) annyira globális – ebben a globalizált világban - , hogy ezt a sportot (játékot) azok is kedvelik, akik közvetlenül nem érdekeltek a (jelenlegi) versenyekben. A meglehetősen sajátos ranglista első 20 helyezete között hét olyan ország található, amelynek válogatottja nem jutott ki az idei VB-re.

Különben a vendéglátó németek csak egy százalékkal (14 %) előzik meg a magyar átlagnézettséget. Lehet, hogy megismétlődik a „berni dráma” – és ismét másodikok leszünk? ;-)

1 Comments:

At 8:40 AM, Anonymous Anonymous said...

A negatív reklám is reklám... A magyar labdarúgó válogatott szerepléséről nem lehet ódákat zengeni, de mindenki arról beszél - a szokásos magyaros önostorozással - hogy hová süllyedt a magyar futball. Majdnem nagyobb felhajtás, mint amit a vb kap. És ez permanensen jelen van, nem csak négyévente. :-)

 

Post a Comment

<< Home