Wednesday, May 03, 2006

Smucig angolok?

Az Angol Labdarugó Szövetség nem fizeti az 1953-as "londoni 6:3" még élő legendáinak útját a május 30.-i barátságos mérkőzésre, a manchester-i Old Trafford-ba. Ezt a Telegraph szerint sértésnek tartják magyar részről. Mint Szendrey Viktor, az aranycsapat (még élő) játékosainak képviselője nyilatkozta, meglepte, hogy a meghívólevélben csak stadion-belépő, parkolójegy és vacsorameghívó volt. Ezek szerint a rendezők a két magyar futballista (Buzánszky és Grosics, mivel Puskás utazásra nem képes) szállásáról és repülőjegyéről nem gondoskodtak. Állítólag az Angol Labdarugó Szövetségnek erre nincs kerete. Szendrey felháborítónak tartja, hogy az angolok képtelenek kifizetni a két 80 éven felüli világklasszis (fapados) repülőútját és néhány napos szállását. Ugyanakkor 1993-ben, amikor Budapesten rendezték meg a 40 éves emlékmeccset, a magyar szövetség fizette az egykori angol csapat játékosainak útját és teljes ellátását.

3 Comments:

At 7:02 PM, Blogger PAStheLoD said...

Az utolsó sor fényében tényleg igaznak tűnik a cím.. :)

 
At 7:57 PM, Blogger Pocakos said...

Az angol "MLSZ" azzal magyarázza döntését, hogy "valahol meg kell húzni a határt", az angol csapat akkori játékosainak sem fizetik az útját. (ki tudja, hol élnek ?... - lehet, hogy ezért.) Különbenis ez egy barátságos - tét nélküli - mérkőzés, és ilyenre Angliában nem fizetik a vendégek útját és szállását.

 
At 8:19 PM, Anonymous Anonymous said...

Ahogy a korabeli pesti vicc mondta: Az angolok 1 hétre jöttek és 7-1-re mentek... (A frissesség és az aklimatizálódás miatt a visszavágó budapesti mecss előtt az angol csapat egy egész hetet töltött Magyarországon.)

Most talán attól tartanak, hogy a két magyar szintúgy egy egész hetet fog Manchesterben tölteni. :-)

 

Post a Comment

<< Home