Saturday, April 22, 2006

"Menjünk, hagyjunk mindent........."

Berlusconi inkább énekelt, mintsem a hagyományoknak megfelelően telefonon felhívta volna politikai ellenfelét, az áprilisi parlamenti választásokon minimális (0,1 %) különbséggel győzött baloldali tömörülés vezérét, Romano Prodit, hogy gratuláljon neki.

Berlusconi egy dalt adott elő pártja, a Forza Italia, tegnapi (péntek) triest-i gyűlésén. A dal címe: "A választási vereség éjszakája". Szövegét részben ő szerezte, és olyan sorok vannak benne, mint


Menjünk, hagyjunk mindent magunk mögött.
Hagyjuk az újságokat, a televíziót, a pártokat,
hagyjuk mindazokat, akik többé engem nem akarnak

A választást elvesztő 69 éves Berlusconi különben bárzongoristaként dolgozott egy luxustengerjárón mielőtt politikusi pályára lépett. Erre is volt némi utalás az előadott hattyúdalban.


Menjünk egy távoli szigetre a másik féltekén
…..
és ne gondoljunk semmi másra
csak az életre és a szerelemre.

Ezeket a sorokat is sokan találónak érzik, hiszen a kampány alatt Berlusconi többször is kijelentette, hogy ha elveszti a választást, akkor valószínűleg egy tengeri utazásra megy Tahitiba vagy a Bahamákra.

Újságírói kérdésre válaszolva elmondta: „ Az új parlament megnyitási napján (jövő pénteken) beszélni fogok az államelnökkel, aki meg fogja nekem mondani, hogy mikor mondjak le. Addig, pedig az irodámban leszek és végzem a dolgomat.”

Politikai megfigyelők úgy tudják, hogy Berlusconi vereségének bejelentése (elismerése) előtt néhány órával telefonon beszélt közeli szövetségesével, George W. Bush, amerikai elnökkel. Bush elnök különben felhívta Prodit (is) és gratulált neki a győzelemhez. Ez a telefonhívás azonban egy héttel később érkezett, mint az EU vezetők pl. Blair, Chirac vagy Merkel jókívánságai.


0 Comments:

Post a Comment

<< Home