Tuesday, April 25, 2006

Magyar "PR"

Olvasom, hogy az egyiptomi merényletnek magyar sérültje is van. Ugyanakkor olvasom a Reuters jelentését, és abban nem szerepel! A brit hírügynökség az egyiptomi belügyminisztérium adataira támaszkodik, mely szerint
„….kb. 40 egyiptomi, három dán, három brit, két olasz, két német, két francia, valamint egy dél-koreai, egy libanoni, egy palesztiniai, egy amerikai egy izraeli és egy ausztrál sérült meg…….”

The injured included about 40 Egyptians, three Danes, three Britons, two Italians, two Germans, two French people, a South Korean, a Lebanese, a Palestinian, an American, an Israeli and an Australian, the Interior Ministry said. (Reuters)

Vajon ki a hibás?


1. A Reuters kifelejtette.
2. Az egyiptomi belügy felejtette le
3. A magyar külügy, ill. kairói nagykövetség nem értesítette az egyiptomi belügyet
4. A helyszínen elfelejtették értesíteni az egyiptomi hatóságokat (a rokonság vagy a turista kirendeltség)



Kiegészítés

Megnéztem az ausztrál közszolgálati (ABC) oldalát. Ott már azt is tudják, hogy két (ausztrál) nő van a sérültek között, akiket már el is szállítottak Kairóba kezelésre. A kairói ausztrál követség konzuli osztályáról már útban vannak, hogy találkozzanak a két nővel. John Howard miniszterelnök közölte, hogy az asszonyokat már (orvosilag) ellátták. "...Az egyiküket éppen operálják, és ha kell, a másikat is megműtik...." - tette hozzá, majd így folytatta: "...Konzuli kapcsolatot vettek fel három személlyel, akiket érintett ez a merénylet, és engem értesitettek, hogy az ausztráliai rokonságot már tájékoztatták...". John Howard egyúttal mélységesen elítélte a bombatámadást. Az ausztrál külügy (DFAT) közben bejelentette, hogy egy 27 éves new south wales-i és egy 36 éves melbourne-i nő sérült meg. Hogy sérülésük mennyire súlyos, azt egyelőre nem tudni.

Megjegyzés

Mikor olvasható majd ehhez hasonló a magyar médiában, a magyar sérültről?

0 Comments:

Post a Comment

<< Home